Οι επισκέπτες της πόλης έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην αγορά, μέσω μίας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει τον επόμενο δυναμικό εμπορικό οδηγό της Αθήνας.

Μέσω της νέας πλατφόρμας “Athens Shopping”, αποτέλεσμα της σταθερής συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάθε χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει την ποιοτική αγορά και να βρει οτιδήποτε αναζητά, ανά κατηγορία και περιοχή.

Η πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), καλεί τους επαγγελματίες που διατηρούν κάθε είδους εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, να εγγραφούν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προωθούν δωρεάν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, αλλά και τις προσφορές τους, στο αγοραστικό κοινό.

«Η ενίσχυση της αθηναϊκής αγοράς και η τόνωση της οικονομίας της πόλης βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας και δράσης που αναλαμβάνει αυτή η δημοτική αρχή.

Με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έχουμε αναπτύξει μία πολύτιμη, σταθερή συνεργασία, υλοποιώντας –από κοινού– σειρά δράσεων προς όφελος των επαγγελματιών που διατηρούν επιχειρήσεις στο κέντρο και τις 129 γειτονιές.

Το Athens Shopping αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία που φιλοδοξούμε να βρει θερμή ανταπόκριση από επαγγελματίες και καταναλωτές, αλλά και να αναδείξει την –υψηλής ποιότητας– δυναμική αγορά της Αθήνας», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, ανέφερε πως «το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι ένα αίτημα του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας πόλης, γίνεται πραγματικότητα.

Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου εμπορικού ψηφιακού οδηγού “Athens Shopping”, που έχει σαν στόχο να προβάλλει την αγορά σε καταναλωτές Ελλάδας και εξωτερικού, μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό ψηφιακό περιβάλλον.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, καθώς και όλους τους συντελεστές του έργου και καλώ όλους τους συναδέλφους που διατηρούν καταστήματα στα όρια του Δήμου Αθηναίων, να τα καταχωρήσουν στην πλατφόρμα “athensshopping.gr” που ήδη έχει αρχίσει την πιλοτική λειτουργία της».

Ο διαδικτυακός οδηγός έχει σχεδιασθεί με εύχρηστο τρόπο, προβάλλοντας στις σελίδες του, τις επιχειρήσεις ανά κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών (εστίαση, τρόφιμα, είδη σπιτιού, ηλεκτρικά είδη, κοσμήματα, δώρα, μόδα, βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα κ.ά), καθώς και περιοχή.

Το επόμενο διάστημα, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους επισκέπτες οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό.