Για την υπόθεση της εκποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας από την αρμόδια επιτροπή, με διαγωνιστική διαδικασία που συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς τα ακίνητα-φιλέτα βγαίνουν στο σφυρί «ατακτοποίητα» πολεοδομικά, δασικά και χωροταξικά, έχουμε γράψει πολλά. Και πιστεύω ότι οι νοήμονες έχουν καταλάβει.

Όπως πιστεύω ακόμη ότι η Αρχιεπισκοπή θα έπρεπε να προσέξει παραπάνω την ύπαρξη μεσαζόντων και νταραβεριτζήδων! 

Γιατί αν το είχε πράξει δεν θα είχε μαζευτεί στον διαγωνισμό κάθε καρυδιάς καρύδι, κάθε πικραμένος που έχει βύσμα σε οδηγούς του κάθε δεσπότη και θυρωρούς στις ιερές Μητροπόλεις!

Εν πάση περιπτώσει… επί του προκειμένου τώρα, όσον αφορά στην διαγωνιστική διαδικασία, ειδικά σε σχέση με τα ακίνητα φιλέτα στην Βουλιαγμένη και συγκεκριμένα τα 85 στρέμματα του Οργανοτροφείου και τα 1.000 στρέμματα πάνω στη θάλασσα μεταξύ Βουλιαγμένης – Βάρκιζας.

Επειδή έχει υπάρξει συνάθροιση από λαμόγια και απατεώνες, οφείλει η Εκκλησία πέραν του τιμήματος ανά χρόνο, της πλειοδοσίας δηλαδή, να απαιτήσει και εγγυητική επιστολή τραπέζης που θα διασφαλίζει τα ενοίκια 10 χρόνων!

Για να φύγουν από τη μέση οι φτωχοδιάβολοι νταραβεριτζήδες και να αποτραπούν καταστάσεις του τύπου να πληρωθούν για έναν χρόνο τα ενοίκια και μετά να την κοπανήσουν και να αφήσουν την Εκκλησία στα κρύα του λουτρού!

Όχι κάποιοι να κάνουν παιχνίδι εις βάρος της Εκκλησίας, υπέρ συμφερόντων περίεργων νομικών μορφωμάτων του εξωτερικού!

Ο διαγωνισμός «παγκόσμια πρωτοτυπία» για τα «ατακτοποίητα» μεν, «φιλέτα» δε της Εκκλησίας