Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν την Τρίτη, καθοδηγούμενες από την επιφυλακτικότητα των επενδυτών που επανέρχεται στο διεθνώς μετά τις δηλώσεις του πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell στη σουηδική Riksbank.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,6% αργά το απόγευμα, με τις μετοχές λιανικής να υποχωρούν κατά 1,8% για να οδηγήσουν τις απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος.

europeanmarkets1001

Ο Jerome Powell μίλησε για την ανάγκη η κεντρική τράπεζα να είναι απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή κατά την άσκηση της πολιτικής της και τη σημασία της σταθερότητας των τιμών, αλλά δεν αναφέρθηκε άμεσα στην πορεία των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα μετά το άνοιγμα.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης για περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα, με τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο να αναμένεται την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές διαπραγματεύτηκαν μικτές μετά την επέκταση των κερδών του Nasdaq Composite για δεύτερη ημέρα στη Wall Street. Οι μετοχές τεχνολογίας βοήθησαν τον δείκτη να ανακάμψει τις απώλειες τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εκτίμησαν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρεί.

Διαβάστε ακόμη: