Σχεδόν αμετάβλητες  ή με οριακή μεταβολή οι αμερικανικές μετοχές στο άνοιγμα της Τρίτης, καθώς η ανησυχία για υψηλότερα επιτόκια επικράτησε μεταξύ των αναλυτών ως ενδεχόμενο.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones πρόσθεσε μόλις 3 μονάδες ή κοντά στην flat line. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite επίσης διαπραγματεύθηκαν σχεδόν σταθερά.

Διαδοχικές δηλώσεις από τους προέδρους των περιφερειακών τμημάτων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 5% και να παραμείνουν εκεί για «μεγάλο χρονικό διάστημα».

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, αν και με βραδύτερο ρυθμό.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν ελαφρά την Τρίτη.

Ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell μίλησε την Τρίτη πριν από το άνοιγμα της Wall Street για την ανάγκη η κεντρική τράπεζα να παραμείνει πολιτικά ανεξάρτητη, ανταποκρινόμενη στον πληθωρισμό. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών κεντρικών δεικτών μεταβλήθηκαν ελάχιστα στις παρατηρήσεις του.

Οι επενδυτές μπήκαν στο νέο έτος ανησυχώντας ότι τα υψηλότερα επιτόκια της Fed θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Ωστόσο, πολλοί φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται.

Η Δευτέρα σηματοδότησε το τέλος των πρώτων πέντε ημερών διαπραγμάτευσης του 2023

Η Δευτέρα σηματοδότησε το τέλος των πρώτων πέντε ημερών διαπραγμάτευσης του 2023, κατά τις οποίες ο S&P 500 κέρδισε 1,1%. Αυτό το είδος της πρώιμης δύναμης θα μπορούσε να προοιωνίζει ένα καλό υπόλοιπο για τη χρονιά, ενώ στελέχη της αγοράς το χαρακτήρισαν ως «ισχυρό οιωνό» και εκτιμώντας ότι η αγορά έχει προγραμματιστεί για ένα ράλι της τάξεως του 20% φέτος.

Οι επενδυτές αναμένουν για εντός της εβδομάδας και τα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών και τα δεδομένα του καταναλωτικού κλίματος την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: