Έρανο για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία ξεκίνησαν η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ.

Το ζευγάρι δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο ανακοινώνει τη συνεργασία του με τους οργανισμούς Flexport.org και AirBnB.org, προκειμένου να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου.

«Αναλογιζόμουν πάντα τον εαυτό μου ως Αμερικανή, μία περήφανη Αμερικανή. Αγαπώ όσα έχει κάνει για μένα και την οικογένεια μου αυτή η χώρα, αλλά ποτέ δεν ένιωσα μεγαλύτερη περηφάνια που κατάγομαι από την Ουκρανία», ξεκίνησε να λέει στο βίντεο η Μίλα Κούνις.

Η ηθοποιός, που έχει καταγωγή από το Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, δεν μπορεί να βλέπει άλλο τη χώρα της να βομβαρδίζεται και τους κατοίκους της να την εγκαταλείπουν κι εκείνη να μένει άπραγη.

«Μαζεύουμε πόρους για να στηρίξουμε μια προσπάθεια ανακούφισης που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και θα παρέχει την τόσο αναγκαία προσφυγική και ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή», πρόσθεσε ο Κούτσερ, τονίζοντας ότι επικεντρώνονται στην παροχή στέγης, προμηθειών και πόρων σε όσους έχουν ανάγκη.

Η δράση έχει στόχο τη συγκέντρωση 30 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων. Το ζευγάρι των δύο ηθοποιών δώρισε 3 εκατ. δολάρια.

Η Μίλα Κούνις, στο τέλος του βίντεο, προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και να ενθαρρύνει το κοινό να τον στηρίξει, ανέφερε: «Ο λαός της Ουκρανίας είναι δυνατός και γενναίος, αλλά το ότι είσαι δυνατός και γενναίος δεν σημαίνει ότι δεν είσαι άξιος υποστήριξης. Πρέπει να υποστηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας. Παρακαλούμε βοηθήστε μας».