Ο Θρύλος ανέβηκε πάλι στην κορυφή μετά τη νίκη του στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το ματς με… συνοπτικές διαδικασίες, με το ταμπλό να γράφει 0-2 μόλις στο 23’ και μετά έκαναν διαχείριση δυνάμεων ενόψει και του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τικίνιο, που δείχνει μέρος των πραγματικών του δυνατοτήτων και δικαιολογεί την εμμονή του Μαρτίνς για την απόκτησή του, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο 7’ και στο 23’ ο Παπαδόπουλος έκανε «δώρο» το 0-2 στον Αγκιμπού Καμαρά καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Πιο εύκολη και από ότι θα περίμενε ήταν η θεωρητικά επικίνδυνη έξοδος του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο είχαν σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, και πάτησαν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού την ίδια ώρα ο Βόλος έχανε στη Λεωφόρο.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και ξεκίνησε το γνωστό του παιχνίδι με την γρήγορη κυκλοφορία και την ανάπτυξη από τα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στην πρώτη τους τελική στο ματς, στο 7ο λεπτό όταν ο Καμαρά είδε τον Μασούρα, αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος σκόραρε από κοντά -το τρίτο του φετινό γκολ. Λίγο μετά, στο 14′ και ουσιαστικά στην μόλις μία από τις δύο αξιόλογες επιθέσεις του στο πρώτο 45λεπτο, ο Αστέρας πίστεψε ότι είχε ισοφαρίσει, όμως μέσω VAR το γκολ του Ισπανού Σίτο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 23ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 0-2, μετά από τραγικό λάθος του Παπαδόπουλου σε σέντρα-σουτ του Αγκιμπού Καμαρά.

Στην άμυνά του ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος, έκλεισε τα ατού του αντιπάλου, απέφυγε τα λάθη, ενώ επιθετικά για ένα ακόμη ματς ήταν ουσιαστικός στις φάσεις που χρειάστηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε και την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων, με τον Μαρτίνς να βγάζει νωρίς Μασούρα, Μ. Καμαρά και Τικίνιο που ουσιαστικά ήταν και οι καλύτεροι του πρώτου μέρους. Οι Πειραώτες συνέχισαν να έχουν με άνεση τον έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να πιέζουν ή να πιέζονται στην άμυνά τους. Ελάχιστες ήταν οι αξιοσημείωτες ενέργειες και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Αστέρας, παρέμεινε χωρίς νίκη και γκολ μετά από 4 αγωνιστικές.

Ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Καπίγια (75′ Σονί), Κανελλόπουλος (71′ Σανταφέ), Ρεγκίς (71′ Γκόμεζ), Μπαράλες, Σίτο (58′ Μπενίτο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58′ Εμβιλά), Μασούρας (58′ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (79′ Κούντε), Ονιεκούρου (79′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (69′ Αραμπί).