Καιρός ήταν να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα ο Τικίνιο! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός «ξεμπούκωσε» σκοράροντας δύο φορές και αναδείχθηκε σε έναν από τους πρωταγωνιστές του ματς. Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον παραπαίοντα Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1 αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Μασούρας επέστρεψε με γκολ, ενώ ο Βρουσάι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στους επτά βαθμούς ανέβηκε ο Ολυμπιακός, παραμένει χωρίς βαθμό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχοντας 2-11 τέρματα! Με τον Αστέρα στην Τρίπολη παίζουν την Κυριακή οι Πειραιώτες, εντός έδρας με τον Ιωνικό ο Απόλλων Σμύρνης την Δευτέρα.

Τέλος ο Πετράκης

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μάλιστα θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο της (επικρατέστεροι οι Δέλλας, Φέστα και ίσως γίνει η υπέρβαση με Μανόλο Χιμένεθ) αφού μετά το τέλος του αγώνα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη!

Το ματς

Με το καλημέρα ο Ολυμπιακός, άγγιξε το προβάδισμα. Στα 40 δευτερόλεπτα ο Τικίνιο πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Κότσαρη αλλά αστόχησε. Στο 7’ ο Βραζιλιάνος φορ απείλησε ξανά με το κεφάλι, όμως ο κίπερ του Απόλλωνα είχε καλή θέση.

Στο 8’ όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κότσαρης έβγαλε το πλασέ του Καμαρά, αλλά ο Μασούρας που έγινε αποδέκτης της μπάλας, άνοιξε το σκορ.

Ο Ονιεκούρου στο 10λεπτο απείλησε εκ νέου, για να έρθει δύο λεπτά μετά η πρώτη τελική του Απόλλωνα με τον προωθημένο Άλβες που βρήκε σε ετοιμότητα τον Βατσλίκ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Απόλλων κρατούσε περισσότερο μπάλα, ισορροπώντας το ματς και στο 21ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε προ του αμαρκάριστου Ιωαννίδη

Ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι στο 38ο λεπτό σε χέρι του Άλβες, με τον Κουτσιαύτη να ελέγχει τη φάση στο VAR και να αποφασίζει πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μπα στον Ιωαννίδη.

Στο β’ μέρος ο Τικίνιο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Στο 47′ μετά από κόρνερ του Κούντε έκανε με κεφαλιά το 2-0. Ο Ολυμπιακός πίεσε ξανά και στο 72΄ έφθασε το 3-0. Σε φάουλ του Κούντε που αποκρούστηκε προσωρινά, ο Τικίνιο πήρε τη μπάλα, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα και με σουτ αρχικά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Ο Απόλλων κατάφερε να μειώσει στο 79′. Η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπα έδιωξε άτσαλα πάνω στον Βατσλίκ, ο Τσέχος μπόρεσε και την έβγαλε, όμως ο Ντάουντα από κοντά έκανε το 3-1.

Στο 87′ ήταν η σειρά του Βρουσάι με ωραίο σουτ μετά από σόλο και πάσα Καρμπόβνικ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (4-1).

Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Κουτσιαύτης παρά τις ευκολίες του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μπουχαλάκης (76′ Σουρλής), Ονιεκούρου (76′ Βρουσάι), Κούντε, Ανδρούτσος, Μασούρας (67′ λ.τρ. Λόπες), Α. Καμαρά, Μπα, Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ (67′ Καρμπόβνικ), Σισέ (76′ Αβραάμ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (67′ Ντεντάκης), Ματέι (82′ Σαχλί), Ιωαννίδης (57′ Ντάουντα), Σλίβκα, Τουτουαρίμα (67′ Βιτλής), Κάστρο, Μπρούνο Άλβες, Τσιλούλης (57′ Παμλίδης), Φαν Λα Πάρα.