Σε στενό εύρος διαπραγματεύονται οι αγορές της Ασίας,  με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή μίας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων.

Οι μετοχές της Νότιας Κορέας υπεραποδίδουν, με οδηγό τις μετοχές τεχνολογίας που ενισχύονται λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι περιφερειακές αγορές ακολούθησαν το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street, καθώς η αναμονή περισσότερων ενδείξεων για τον πληθωρισμό και τις επόμενες κινήσεις της Fed, σε συνδυασμό με τις υψηλές αποτιμήσεις, έθεσαν τις αμερικανικές μετοχές σε στάση αναμονής. Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν οριακά στις ασιατικές συναλλαγές, σύμφωνα με το investing. com.

Υπεραποδίδει ο KOSPI της Νότιας Κορέας με οδηγό την τεχνολογία

Ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα 1,3% σε υψηλό άνω των δύο ετών την Τρίτη, υπεραποδίδοντας των υπολοίπων δεικτών, χάρη στα κέρδη των  μετοχών των εταιρειών κατασκευής τσιπ.

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης SK Hynix σημείωσε άνοδο 5,2% στο υψηλό των 178.200 γουόν και έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση στον KOSPI εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για την έκθεσή της στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης.

Η μετοχή ακολούθησε τα ισχυρά κέρδη της αμερικανικής Micron Technology, με βάση τα στοιχήματα ότι οι κατασκευαστές προηγμένων τσιπ μνήμης θα δουν ραγδαία ζήτηση για τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η SK Hynix είναι σήμερα ο μοναδικός παραγωγός των πιο προηγμένων τσιπ HBM στην αγορά. Η νοτιοκορεατική Samsung Electronics σημείωσε άλμα 1,9%.

Περιορισμένος όγκος συναλλαγών εν όψει Καθολικού Πάσχα

Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές διαπραγματεύονται με οριακές μεταβολές, εν όψει της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής για το Πάσχα των Καθολικών.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,1%, κάτω από τα ρεκόρ,. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή του Τόκιο αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,1% αφού πλησίασε σε νέο ρεκόρ στο άνοιγμα. Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας κινήθηκαν οριακά, ενώ τα κέρδη σε ορισμένες μετοχές τεχνολογίας βοήθησαν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ενισχυθεί 0,4%.

Διαβάστε ακόμη: