Υποτονικό είναι το κλίμα στις αγορές της Ασίας, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας, ωστόσο ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υπεραποδίδει χάρη στα ισχυρά κέρδη της μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας Alibaba .

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν αυτός με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2% σε υψηλό σχεδόν ενός μήνα, χάρη στην ισχύ των τεχνολογικών μετοχών.

Ράλι για την Alibaba

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding σημείωσε άνοδο 3,6%, καθώς δημοσιεύματα των κινεζικών μέσων ενημέρωσης ανέφερανότι ο ιδρυτής Jack Ma δημοσίευσε ένα εσωτερικό υπόμνημα που ενέκρινε τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις του CEO Eddie Wu και του προέδρου Joseph Tsai.

Η Alibaba ανακοίνωσε επίσης έναν ακόμη γύρο μειώσεων τιμών στην επιχείρησή της στο cloud. Η κίνηση αυτή- η τρίτη μείωση τιμών της Alibaba μέσα σε 12 μήνες- αποσκοπεί κυρίως στην αξιοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για υπολογιστική ισχύ στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης.

Κίνα: Πιέσεις λόγω Fitch

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υστέρησαν, σημειώνοντας πτώση μεταξύ 0,1% και 0,3%, στον απόηχο της υποβάθμισης του outlook για την κινεζική οικονομία σε αρνητικό από τη Fitch. Τα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό αναμένονται επίσης την Πέμπτη.

Οι αυστραλιανές μετοχές ενισχύονται από τα κέρδη των εμπορευμάτων

Ο αυστραλιανός δείκτης ASX 200 σημείωσε επίσης υπεραπόδοση μεταξύ των ασιατικών μετοχών την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 0,5% χάρη στην ενίσχυση των βαρέων μετοχών των ορυχείων.

Οι μεγάλες εταιρείες εξόρυξης  BHP Group και Rio Tinto – οι οποίες είναι επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων μετοχών του ASX- αυξήθηκαν κατά 1% και 1,7%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: