Με περιοριμένες διακυμάνσεις διαπραγματεύτηκαν τη Δευτέρα οι ασιατικές μετοχές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται αποκλειστικά στη συνεδρίαση της Fed  αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%.

Το Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση μετά από το μπαράζ αδύναμων οικονομικών στοιχείων από την ηπειρωτική χώρα, τα οποία δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, ο όγκος των περιφερειακών συναλλαγών ήταν περιορισμένος λόγω των αργιών της αγοράς στην Κίνα, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Οι ασιατικές αγορές έλαβαν κάποια θετικά στοιχεία από τις ισχυρές επιδόσεις της Wall Street την περασμένη εβδομάδα, όπου η αυξανόμενη αισιοδοξία για τη μείωση των επιτοκίων προκάλεσε ισχυρά κέρδη. Ο S&P 500 και ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones πλησίασαν σε ρεκόρ την Παρασκευή.

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών ήταν συγκρατημένα στις ασιατικές συναλλαγές, δείχνοντας μικρή αντίδραση στις αναφορές για μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υποχωρούν λόγω των αδύναμων κινεζικών στοιχείων

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,6%, επιβαρυνόμενος από τις απώλειες των μετοχών της ηπειρωτικής χώρας μετά από μια σειρά αδύναμων κινεζικών οικονομικών ενδείξεων.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο έδειξαν ότι η κινεζική βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο. Η ανεργία αυξήθηκε, ενώ οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν για έναν ακόμη συνεχή μήνα.

Οι μετρήσεις ενέτειναν τις ανησυχίες για παρατεταμένη επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, πλήττοντας περαιτέρω το κλίμα απέναντι στη χώρα και τις περιφερειακές αγορές. Ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας είναι κλειστές για σήμερα, είναι πιθανό να σημειώσουν μεγάλη πτώση όταν ανοίξουν ξανά την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: