Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, σε αντίθεση με το ισχυρό κλείσιμο της Wall Street και την αισιοδοξία των επενδυτών για τα εταιρικά κέρδη, ενώ το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στο ανώτατο όριο δύο μηνών, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχήματα για μικρότερη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Νοέμβριο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 3% αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να δήλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους του Ιράν και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς, αμβλύνοντας τις άμεσες ανησυχίες για διαταραχές του εφοδιασμού.

Ο Nikkei στο Τόκιο σημείωσε ράλι 1% σε υψηλό τριών μηνών, μετά την αργία της Δευτέρας. Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,26%, καθώς τα κέρδη στην Ταϊβάν και την Αυστραλία επισκιάστηκαν από την πτώση των κινεζικών αγορών.

Τριγμοί στην Κίνα

Τα blue chips της Κίνας  υποχώρησαν κατά 1,08%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,4%, καθώς η έλλειψη νέων λεπτομερειών για την τόνωση της οικονομίας από το Πεκίνο άφησε τους επενδυτές με απορίες.  Ο Shanghai Composite υποχώρησε 1,3%.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Πεκίνο μπορεί να αντλήσει επιπλέον 6 τρισεκατομμύρια γουάν (850 δισεκατομμύρια δολάρια) από κρατικά ομόλογα σε διάστημα τριών ετών για να βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη: