Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 16 ετών σημείωσε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στην Κίνα, ο δείκτης αναφοράς CSI 300 άνοιξε με άνοδο 11% και στη συνέχεια περιόρισε τα κέρδη στο 2%, αφού τα ευρέως αναμενόμενα μέτρα τόνωσης της οικονομίας απουσίαζαν από τη συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο. Ο δείκτης ανέκαμψε λίγο μετά στο 5%.

Ο δείκτης των κινεζικών μετοχών στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από το 2008, καθώς ορισμένοι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη και στράφηκαν σε μετοχές της ηπειρωτικής χώρας. Ο κύκλος εργασιών των κινεζικών μετοχών εκτινάχθηκε στο ρεκόρ των 2,6 τρισ. γιουάν (368 δισ. δολάρια).

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν αφού η Wall Street παρασύρθηκε από το sell off της τεχνολογίας, τη γεωπολιτική ανησυχία και τα στοιχήματα για μικρότερη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο δείκτης μετοχών της MSCI για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών.

Η ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας απέτυχε να δώσει περισσότερα μέτρα τόνωσης μετά τις ανακοινώσεις  πριν από το διάλειμμα των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας, που έστειλαν τις μετοχές στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ στα ύψη. Από την JPMorgan Asset Management έως την HSBC Global Private Banking, πολλοί επενδυτές αμφισβήτησαν τη βιωσιμότητα αυτού του ράλι, σημειώνει το Bloomberg.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,19%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 1,59%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,48%, παρασυρόμενος από τις μετοχές της Samsung Electronics, αφού δημοσίευσε χειρότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,35% στις 8.176,9 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη: