Άρθουρ Μίλλερ- Μέριλυν Μονρόε: Η θυελλώδης σχέση του ζευγαριού. Ο `Αρθουρ Μίλλερ ήταν ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς συγγραφείς με σπουδαία έργα που ασκούσαν κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες, την κυβέρνηση και τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Δεν παρέλειπαν δε, να εκθέσουν και τα ψεγάδια του “Αμερικανικού ονείρου”. Και γι`αυτό δέχτηκε μεγάλη κριτική. “Σπάνια ένας καλλιτέχνης έχει δεχτεί τόσες πολλές επιθέσεις και συκοφαντίες στην πατρίδα του και ταυτόχρονα έχαιρε βαθιάς εκτίμησης σε όλον τον κόσμο” θα πει ο βιογράφος Μάρτιν Γκότφριντ για τον `Αρθουρ Μίλλερ.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Στις 2 Μαίου του 1949 τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του «Ο Θάνατος του Εμποράκου».
Αλλοί, όμως, δεν τον θυμούνται μόνο από το σπουδαίο έργο που άφησε αλλά και από τη σχέση του με το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Τη Μέριλιν Μονρόε.

Παντρεύτηκαν στις 29 Ιουνίου του 1956 σε ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης μακριά από τα φώτα δημοσιότητας. Εκείνος 41 ετών κι εκείνη 30. Η ιστορία του Πυγμαλίωνα αναβίωνε μέσα από αυτό το λαμπερό ζευγάρι κάτι που λίγο αργότερα πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι αυτός ο γάμος θα είχε σύντομη ημερομηνία λήξης εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτήρων τους.

Αλλά για να δούμε πώς ξεκίνησε η γνωριμία τους…

Γνωρίζονται το 1951 και παρόλο που ήταν και οι δύο παντρέμενοι ζουν έναν εφήμερο έρωτα. Καταφέρνουν να κρατήσουν τη φλόγα αναμμένη μέχρι το 1956 όταν ενώνονται με τα δεσμά του γάμου. Στο ενεργητικό τους έχει ένα διαζύγιο ο Μίλλερ και δύο η Μέριλυν.

Αμέσως μετά το γάμο τους εκείνος δείχνει την άκρως κτητική συμπεριφορά του απέναντί της. “Η Μέριλυν θα γυρίζει μία ταινία κάθε 18 μήνες, τα γυρίσματα της οποίας δεν θα διαρκούν πάνω από 2 μήνες. Το επόμενο διάστημα θα είναι η σύζυγός μου και το εννοώ θα είναι πλήρους απασχόλησης”. λέει, ξεκαθαρίζοντας έτσι το πλαίσιο της σχέσης τους.

 Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr