Να λοιπόν που η Βιγιαρεάλ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετά το 0-0 που απέσπασε στο «Emirates» από την Άρσεναλ, υπερασπίστηκε τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ της Πολωνίας, εκεί όπου στις 26 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ιστορία όμως έγραψε και ο «Mr.Europa League» Ουνάι Έμερι, ο οποίος θα βρεθεί για πέμπτη φορά σε τελικό αυτής της διοργάνωσης και φιλοδοξεί να γράψει ιστορία ως ο πρώτος προπονητής με 4 τίτλους Κυπέλλου UEFA/Europa League.

Οι Ισπανοί πήραν παράλληλα άτυπη ρεβάνς για τον άδοξο αποκλεισμό από τους «κανονιέρηδες» το 2006 στα ημιτελικά του Champions League, ενώ έμειναν αήττητοι στη φετινή διοργάνωση με 12 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Από την άλλη η Άρσεναλ θα κλείσει μια καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, χρονιά αφού έχασε με τον αποκλεισμό της τη μόνη ουσιαστικά ελπίδα που της είχε απομείνει για έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και κατά πάσα πιθανότητα θα απουσιάσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Το ματς

Η Βιγιαρεάλ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Τσουκουέζε στο 5’, που έδιωξε σε κόρνερ ο Λένο.

Η μεγάλη ευκαιρία για τους «κανονιέρηδες» έγινε στο 26′ με δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ: ο Γκαμπονέζος έκανε το σουτ με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε χαμηλά στο δεξί δοκάρι και βγήκε άουτ.

Στο 39’ από λάθος του Ρούλι, ο οποίος έχασε την μπάλα από τα χέρια του, ωστόσο εντέλει την πρόλαβε πριν τη γραμμή του τέρματος.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (49’), ο Σμιθ-Ρόου έχασε σπουδαία ευκαιρία να βάλει την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ, όταν το πλασέ του κατέληξε άουτ, με τον Ρούλι που είχε κάνει αποτυχημένη έξοδο να βρίσκεται στο χορτάρι.

Η Βιγιαρεάλ απείλησε στο 53′ με τον Μορένο να είναι ο αποδέκτης της αντεπίθεσης, αλλά να σουτάρει χωρίς δύναμη για να μπλοκάρει ο Λένο.

Ο Ομπαμεγιάνγκ είχε δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι στο 79’, όταν νίκησε στον αέρα το αμυντικό δίδυμο της Βιγιαρεάλ και πήρε την κεφαλιά, η οποία όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, αφού ακούμπησε την μπάλα και ο Ρούλι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν (90+1’ Ενκετιά), Πάμπλο Μάρι, Τίρνεϊ (80’ Γουίλιαν), Χόλντινγκ, Σακά, Παρτέι, Σμιθ Ρόου, Πεπέ, Όντεγκααρντ (66’ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ (79’ Λακαζέτ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρουγί, Πάου Τόρες, Πεδράθα (90+1’ Αλμπέρτο Μορένο), Αλμπιόλ, Γασπάρ, Κοκλέν, Παρέχο, Τριγέρος, Τσουκβουέζε (29’ Πίνο, 90+1’ Μόι Γκόμεθ), Χεράρδ Μορένο, Αλκάθερ (72’ Μπάκα)                                                       

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.