Η Βιγιαρεάλ πήρε τη νίκη και το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση, έστω κι αν η Άρσεναλ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και έχει ελπίδες να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5’. Ο Τσουκβουέζε μπήκε στην περιοχή από δεξιά, κλείστηκε από δύο αντιπάλους, η μπάλα στρώθηκε στον Τρινγκέρος και αυτός με δυνατό σουτ με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα του Λένο για το 1-0.

Η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο 25’, αλλά η σέντρα-σουτ του Σακά έφυγε άουτ.

Στο 30’ η Βιγιαρεάλ έκανε το 2-0. Ο Παρέχο εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Αλμπιόλ από κοντά νίκησε τον Λένο για το 2-0.

Στο 33’ ο Μορένο έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 36’ ο ρέφερι έδωσε πέναλτι υπέρ της Άρσεναλ, αλλά το πήρε πίσω μετά την εξέταση της φάσης στο VAR.

Στο 58’ η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Ντάνι Θεμπάγιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 61’ ο Λένο είπε «όχι» στον  Τσουκβουέζε και τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρε της Βγιαρεάλ σταμάτησε τον Σμιθ Ρόου. Στο 72’ ο διαιτητής έδωσε για δεύτερη φορά στο ματς πέναλτι υπέρ της Αρσεναλ. Αυτή τη φορά για πέσιμο του Σακά. Ο Πεπέ το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1, βάζοντας τη βρετανική ομάδα ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό.

Στο 77’ οι γηπεδούχοι έμειναν επίσης με δέκα παίκτες, όταν ο Καπού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις η Αρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο στράικερ των Κανονιέρηδων βγήκε τετ α τετ με τον Ρουγί, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρουγί, Φόιθ (70’ Γασπάρ), Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (809’ Αλμπέρτο Μορένο), Παρέχο, Καπού, Τριγέρος (80’ Μόι Γκόμεθ), Τσουκβουέζε, Χεράρδ Μορένο, Αλκάθερ (Κοκλέν)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Τσέιμπερς, Πάμπλο Μάρι, Σακά (85’ Ομπαμεγιάνγκ), Σμιθ Ρόου (90+5′ Ελνενί), Παρτέι, Τζάκα, Θεμπάγιος, Όντεγκααρντ (63’ Μαρτινέλι), Πεπέ

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.