Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν αποτελεί πλέον… ιστορία αφήνοντας, το 0 – 0, διαφορετική γεύση σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά κι ανοίγοντας διαφορετικές συζητήσεις στα δυο “στρατόπεδα”, οι οποίες ξεκινάνε απο τα αγωνιστικά και αγγίζουν μέχρι και εξωαγωνιστικά θέματα.

Για παράδειγμα το θέμα με τα κρούσματα “κορωνoϊού” που (ξανά)χτύπησαν (μετά το καλοκαίρι) την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που προετοιμάζονταν για την κυριακάτικη μάχη στο “Καραϊσκάκης”.

Οι… ιώσεις των Ιωαννίδη/ Διούδη/ Κώτσιρα ήταν μαζεμένα κρούσματα κορονοϊού, με τον διεθνή 21χρονο φορ να είναι το πρώτο και να κολλάει κατά σειρά τους άλλους δυο. Με την διαφορά πως Ιωαννίδης και Κώτσιρας είναι εμβολιασμένοι ενώ ο Διούδης όχι!

Για να το προχωρήσω πιο πέρα: στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη δεν μπαίνεις αν δεν έχεις εμβολιαστεί.

Επίσης, η πολιτική της ΑΕΚ, όπως έμαθα, είναι αντίστοιχη για παίκτες και υπαλλήλους, που θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να κυκλοφορούν στα Σπάτα και το ΟΑΚΑ. Στον Παναθηναϊκό και το Κορωπί, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα…

Τι εννοώ; Ο Σωκράτης Διούδης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα κυκλοφορούν εσωτερικά στο Κορωπί, θεωρείται…”αρνητής” του εμβολίου. Και δεν είναι ο μοναδικός αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν κι άλλοι “πράσινοι” που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Συμπαίκτες του και όχι μόνο. Ο Αγιούμπ για λόγους… θρησκείας. Ο asistant του Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, εκ πεποιθήσεως…

Στάνκοβιτς και Άμραμπατ ανέλαβαν δράση στο group therapy πριν το Αγρίνιο

Οι κίπερ είχαν την τιμητική τους στην 5η αγωνιστική της Super League. Πρωταγωνίστησαν είτε θετικά, είτε αρνητικά σε κάποια από τα παιχνίδια που έγιναν. Οι Τσιτσάν Στάνκοβιτς και Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν μάλιστα ΜVP στις αναμετρήσεις σε Αγρίνιο και Φάληρο, ο Ροντρίγκες του Παναιτωλικού έγινε αλλαγή από τον Αναστασίου στο ημίχρονο ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος με τρομερή γκάφα κρέμασε για δεύτερο σερί ματς τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο διεθνής Αυστριακός πορτιέρε έδωσε απαντήσεις σε όσους είχαν βιαστεί να τον αμφισβητήσουν στην Ένωση αφού αποσόβησε απο το πρώτο ημίχρονο αλλά και στην επανάληψη το 2-2, πρίν γίνει τελικά το 1-3,διώχνοντας το φάντασμα του “Γεντί Κουλέ” απο το Αγρίνιο. Για τον Στάνκοβιτς λένε στον Οργανισμό ΑΕΚ πως εκτός από τα αγωνιστικά του προσόντα είναι και προσωπικότητα, ο οποίος παρότι νεοφερμένος και ξένος, αναλαμβάνει ηγετική δράση μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήρια.

Κάτι που το έκανε και την εβδομάδα… εσωστρέφειας και group therapy που επικράτησε στα Σπάτα την εβδομάδα μετά την ήττα απο τον ΠΑΟΚ και πρίν απο την έξοδο/αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο Στάνκοβιτς ήταν απο τους λίγους που βγήκαν μπροστά, ανέλαβαν δράση. Όπως, για παράδειγμα και ο Άμραμπατ, επίσης ξένος/καλοκαιρινή μεταγραφή που μπορεί να είναι στα πίτς αλλά ακόμη και έτσι βγάζει αρχηγικές τάσεις στα αποδυτήρια (όπως άλλωστε και στο γήπεδο).

Όσον αφορά στον Mvp του ντέρμπι των αιωνίων, τον Ιταλό Μπρινιόλι, στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό λόγω της απουσίας του Διούδη, ήταν με μια λέξη: εντυπωσιακός! Απορρόφησε όλη την ένταση λές και ήταν ένα παιχνίδι της σειράς, βγάζοντας φοβερή ηρεμία και ασφάλεια σε όλη την ομάδα του. Έπαιξε με τα νεύρα των αντιπάλων τους (στις καθυστερήσεις), είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας με πρόβλεψη της φάσης και καλές τοποθετήσεις.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε πλάνο για τον Μπρινιόλι και ο…Σορεντίνο

Στους παλαιότερους, ο Μπρινιόλι στο “Καραϊσκάκης” θύμισε τον Βάλτερ Σορεντίνο, που είχε φέρει ο Ίλια Ίβιτς (μαζί με τον Μπρούνο Τσιρίλο) στην ΑΕΚ του προέδρου Ντέμη Νικολαΐδη. Ι

ταλός και εκείνος, επίσης απο την Σέριε Β´, όχι φοβερή κλάση αλλά που έκανε την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με την τεχνική και την ψυχραιμία της θέσης (ιταλική σχολή γκολκίπερ γαρ). Μέσω της ΑΕΚ μάλιστα έπαιξε μετά και στην Πριμέρα και στην Σέριε Α’.

Ο Μπρινιόλι που αποτελεί προσωπική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον διάλεξε απο μια short list με 3 ξένους τερματοφύλακες (οι δυο ήταν Ιταλοί) και τον Ανδρέα Γιαννιώτη,που είχε επίσης προταθεί στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος απο τα μέσα Αυγούστου, να αποτελεί την εναλλακτική των… τριών(και όχι αποκλειστικά του Μπρινιόλι).

Ο κόουτς Ιβάν ουσιαστικά έφερε τον Μπρινιόλι για να τον κάνει βασικό μέσα στην σεζόν και η ευκαιρία του δόθηκε από την στιγμή που ο Διούδης έπεσε θύμα του κορονοϊού.

Ο έμπειρος Σέρβος κόουτς δεν θέλησε να επιβάλει τον Ιταλό που πήγε 3 Σεπτέμβρη στο Κορωπί και για λόγους ισορροπιών μέσα στην ομάδα του αλλά και…ιεραρχίας αφού ο Διούδης είναι εν ενεργεία διεθνής, παλιός/αρχηγός, επιδραστικός στα αποδυτήρια και είχε …τραβήξει το κουπί απο το ξεκινημα της φετινής προετοιμασίας.

Ο Γιοβάνοβιτς περίμενε , λοιπόν, το σωστό τάιμινγκ, για να του δώσει τα γάντια του βασικού, δεν …βιάστηκε να τα πάρει από τον Διούδη (παρότι του δόθηκε η αφορμή στο ματς με τον Άρη) είχε ενημερώσει και τον Μπρινιόλι για το πλάνο του. Με τον Ιταλό κίπερ να μην αγχώνεται και να περιμένει απόλυτα έτοιμος την ευκαιρία του.

Το έδειξε παρότι στα πιο…βαθιά (απο το Καραϊσκάκης, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και με τόσες απουσίες) δεν μπορούσε να τον ρίξει ο κόουτς Ιβάν, με τον 30χρονο πορτιέρ να μην μασάει και να κερδίζει σε απόλυτο βαθμό της εντυπώσεις.

Δύσκολα πλέον ο Μπρινιόλι στο προσεχές μέλλον θα ξαναβγεί απο την 11άδα του Παναθηναϊκού αφού πρέπει να συνυπολογιστεί οτι άφησε την Έμπολι παρότι ανέβηκε στην Σέριε Α’ και ήρθε στον Παναθηναϊκό ακριβώς για να παίζει και όχι για να κάθεται στον πάγκο (περίπτωση Σα, όπως ήρθε στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς).

Παίζει την θέση του ο Ράσταβατς με αλλαγή τερματοφύλακα

Πάμε και στον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης,τον έμπειρο Νίκο Παπαδόπουλο. Μετά το ανέκδοτο αυτογκόλ με τον Ολυμπιακό, το Σάββατο στον Βόλο…ζωντάνεψε την μπάλα στην αγκαλιά του για να ακολουθήσει το πέναλτι που έβαλε μπροστά την ομάδα του Μπέου κι ενώ μέχρι τότε αυτή του Ράσταβατς έπρεπε να κερδίζει.

Ο Σέρβος τεχνικός που θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να σώσει την θέση του στον πάγκο την αγωνιστική μετά την διακοπή του πρωταθλήματος “φερνοντας” την πρώτη νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα, είναι βέβαιο πως θα εμπιστευτεί τα γάντια του βασικού γκολκίπερ στον 22χρονο Αντώνη Τσιφτσή. Δηλαδή θα αφήσει στον πάγκο τον Παπαδόπουλο,κόντρα στον Απόλλωνα, στην αναμέτρησης της Ριζούπολης, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Ο Παράσχος “τρώει” Πίριτς, δεν βλέπει Μανδά και ετοιμάζει Γιαννιώτη

Όσον αφορά στον Ατρόμητο, που ξεκίνησε με στόχο τα πλέι οφ και επίσης αγνοεί την νίκη, είναι ισόβαθμος με τον Αστέρα και με αλλαγή προπονητή (απέλυε τον Άνχελ Λόπεθ), έφτασε η ώρα του Ανδρέα Γιαννιώτη να δει ενδεκάδα!

Παρότι αποτέλεσε προσθήκη της τελευταίας ημέρας, μεταγραφή του τεχνικού διευθυντή Αγγελόπουλου, όταν έκλεινε το παράθυρο των ελευθέρων του Σεπτεμβρίου και πήγε αρχικά ως τρίτος στο Περιστέρι, η στήλη βάζει μέχρι και στοίχημα πως με τον Γιώργο Παράσχο κόουτς θα αναβαθμιστεί.

Ήδη ο Γιαννιωτης πρόλαβε και κάθισε στον πάγκο χθές ενώ τον Πίριτς δύσκολα θα τον ξαναδούμε να υπερασπίζεται την εστία του Ατρόμητου αφού ο κυρ Γιώργος δεν τον εμπιστεύεται κι ας τον έβαλε στα δυο πρώτα του παιχνίδια.

Τέλος ο Χρήστος Μανδάς είναι πολύ νέος για τα γούστα και την φιλοσοφία του νέου/βετεράνου κόουτς αλλά έχει κι ένα συμβόλαιο που μπήκε στο τελευταίο του χρόνου και δεν εχει ανανεωθεί. Οπότε Γιαννιώτης την 6η αγωνιστική στον “άσο” για τον Ατρόμητο