Μετά το χθεσινό σχόλιο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, Ο Αρκάς επανέρχεται σήμερα με ένα σκίτσο και πάλι για τον Παρθενώνα και την… ιδιοκτησία.
«Εντωμεταξύ, οι περισσότεροι απ’ αυτούς που θεωρούν τον Παρθενώνα ιδιοκτησία τους, κληρονομικώ δικαιώματι, είναι αμφίβολο αν έχουν κατέβει έστω και μια φορά να δουν το ακίνητό τους», γράφει στο σκίτσο του.
Αρκάς: Οι αντιδράσεις κάτω από το σημερινό του σκίτσο
Μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημοσίευση της ανάρτησης, τα σχόλια ήταν ήδη δεκάδες.
Ακολουθούν ορισμένα από αυτά:
«Είναι όοολοι αυτοί που νομίζουν πως γνωρίζουν την ελληνική ιστορία επειδή είδαν την ταινία “Παπαφλέσσας” και είχαν πει στο δημοτικό το ποίημα “είμαι μια Σουλιωτοπούλα”».
«Ισχύει, αλλά το ένα δεν είναι ενάντια στο άλλο».
«Αρκά, είσαι μεγάλος προβοκάτορας…».
«Ο εχθρός εντός των πυλών, με τη μορφή σάτιρας…».
«Φτάνει Αρκά!».
«Και λοιπόν; Ας τα αφήσουμε καλύτερα να τα “προστατεύει” η Αγγλία; Αρκά δε μας τα λες καλά».
«Όχι δεν ισχύει. Γιατί πάντα πρέπει να καλλιεργούμε και να ενισχύουμε το συναίσθημα ότι δεν αξίζουμε την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα;».
«Ναι και; αυτό φίλε Αρκά, αν το μεταφράσεις λίγο βαθύτερα, σημαίνει ότι, ο κάθε ένας από αυτούς που θέλουν πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα, θέλουν να δουν την παράδοση τους άρτια καταρτισμένο στη θέση της. Κι ας μην πάνε ποτέ. Ούτε εσύ πετούσες, όταν έγραφες τις χαμηλές πτήσεις».
«Εγώ που έχω πάει εκεί πάνω θα ρωτήσω τι σημασία έχει αυτό;».
«Σε μια πιο ψύχραιμη ματιά, μπορεί να εννοεί τους Βρετανούς».
«Όχι κι απ τα καλύτερά σου Αρκά….».
«Ισχύει εν μέρει. Ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτή την παραδοχή, αν γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι Έλληνες την ιστορία του τόπου, δε πρέπει να στερούνται το δικαίωμα στην επαφή με τον πολιτισμό. Στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί να αποτελέσει κίνητρο. Επομένως θεωρώ λίγο άδικη την κριτική. Πρέπει να ενισχύεται η ανάπτυξη του πολιτισμού».
Διαβάστε ακόμη: