Στις 20.00 θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συνδυασμών που «κόβονται» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει από την διάσκεψη της ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Ορισμένες εκτιμήσεις προδικάζουν απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ διχάζονται ως προς την τύχη του κόμματος Κανελλόπουλου.

Σημειώνεται ότι σε υπομνήματα που κατέθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητείται να απαγορευτεί η κάθοδος στο κόμμα Κασιδιάρη για τον οποίο έχουν προσκομίσει στοιχεία ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος, κάτι που αντίκειται στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η οποία προβλέπει την μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία εμφανών ή αφανών μελών που έχουν καταδικαστεί (έστω και πρωτοδίκως) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πλευρά του ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρέπει να εξεταστεί και το σενάριο να παίζει σε «διπλό ταμπλό» ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήτοι να εμπλέκεται και στο κόμμα του πρώτην αρεοπαγίτη Αν. Κανελλόπουλου. «Έχουμε σοβαρότατες ενδείξεις για αυτό το σενάριο. Και δεν το έχει προβλέψει κανένα άλλο κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ στο υπόμνημα του, το οποίο υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Αλιβιζάτος. Η Νέα Δημοκρατία στο ελλιπές υπόμνημα που κατέθεσε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν υπόμνημα. Εάν σήμερα έχουμε μία άλλη εξέλιξη, έχουν ευθύνες η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σοβαρά θεσμικά αντανακλαστικά.

Ο Κασιδιάρης μπορεί να παρουσίασε μία εικονική σύγκρουση με τον Κανελλόπουλο, να ξαναγύρισε στο κόμμα του και να έβαλε έναν Ταξίαρχο αρχηγό και όταν κοπεί το κόμμα Έλληνες να πει “Ψηφίστε Κανελλόπουλο”. Αυτό το ενδεχόμενο το έχουμε καλύψει μόνο εμείς» είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Real fm.

Σημειώνεται ότι αποψινές αποφάσεις του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, αφορούν στην υποψηφιότητα των κομμάτων μόνο για την κάλπη της 21ης Μαΐου. Εφόσον υπάρξει νέος γύρος εκλογών, τότε όλα τα κόμματα θα κριθούν από την αρχή σε νέα διαδικασία, ακόμη και αυτά που έχουν ήδη «κοπεί».

Ψηφοφόροι Κασιδιάρη: Περισσότερο προς ΣΥΡΙΖΑ, πολύ χαμηλά τα ποσοστά διασποράς προς ΝΔ

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου, κλιμακώνεται η «μάχη» για τις ψήφους της ακροδεξιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πού αναμένει να κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιιδιάρη που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονταν αρκετά πάνω από το όριο του 3%.

«Τους ψηφοφόρους των “Ελλήνων” είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη. Εκεί φαινόταν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν πού θα πάνε, σε ποσοστό 60%. Ένα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα, και υπήρχε μετά και μια διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους “τιμωρεί”. Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα» τόνισε ο κ. Μαύρος.

Διαβάστε περισσότερα