search

ΚΟΣΜΟΣ

Άρει την απαγόρευση εισαγωγής sex dolls σε μέγεθος ενήλικα η Τελωνειακή Αρχή της Νότιας Κορέας

Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας άρουν την απαγόρευση εισαγωγής σεξουαλικών κούκλων σε μέγεθος ενήλικα.

SouthKorea-sexdolls

Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας άρουν την απαγόρευση εισαγωγής σεξουαλικών κούκλων σε μέγεθος ενήλικα.

Η απόφαση έρχεται μετά από χρόνια συζήτησης για το εάν η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Οι αναθεωρημένες οδηγίες επιτρέπουν κούκλες σε σχήμα ενηλίκου να περάσουν από το τελωνείο

Οι αναθεωρημένες οδηγίες επιτρέπουν κούκλες σε σχήμα ενηλίκου να περάσουν από το τελωνείο, ωστόσο οι κούκλες που μοιάζουν με ανηλίκους εξακολουθούν να απαγορεύονται, δήλωσε η Κορεατική Τελωνειακή Υπηρεσία.

Οι κούκλες του σεξ δεν είναι παράνομες στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, χιλιάδες από αυτές έχουν κατασχεθεί στο τελωνείο από το 2018.

Οι αξιωματούχοι εμπόδισαν την εισαγωγή sex dolls σε φυσικό μέγεθος βάσει νόμου που περιορίζει τα προϊόντα που θεωρούνται ότι βλάπτουν τις παραδόσεις και τα δημόσια ήθη της Νότιας Κορέας.

Οι εισαγωγείς κατέθεσαν αρχικά τις καταγγελίες τους στο δικαστήριο ζητώντας την άρση της απαγόρευσης και την απελευθέρωση των κούκλων στο τελωνείο, ισχυριζόμενοι ότι τα προϊόντα δεν έθιγαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία οι κούκλες του σεξ χρησιμοποιούνται για προσωπική χρήση και εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με την πορνογραφία, η οποία είναι αυστηρά ρυθμισμένη, αλλά νόμιμη.

Ωστόσο, σχεδόν ένα τέταρτο εκατομμύριο, άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση για να σταματήσει η εισαγωγή αυτών των κούκλων στη Νότια Κορέα.

Το θέμα επιλύθηκε όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση.

Το θέμα επιλύθηκε όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εξέταση πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων και γνωμοδοτήσεων από αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ισότητας των Φύλων και Οικογένειας.

Η απόφαση επιτρέπει επίσης στους εισαγωγείς να ανακτήσουν τα προϊόντα τους από την κρατική φύλαξη. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να κρατούν πιθανώς περισσότερες από 1.000 κούκλες σεξ που είχαν φτάσει στη Νότια Κορέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αλλά οι τελωνειακοί υπάλληλοι είπαν ότι θα απαγορεύσουν την πώληση κούκλων του σεξ που μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους, όπως διασημότητες.

Δεν είναι σαφές εάν η απαγόρευση πώλησης ισχύει και για εγχώριες κούκλες σεξ που μοιάζουν με ανηλίκους – αλλά τέτοιοι περιορισμοί υπάρχουν στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: