Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνει πλέον κάθε στοιχείο που αφορά στις καταστροφικές φωτιές, καθώς ξεκίνησε ήδη η ευρεία εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα τόσο στην παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, όσο και στην αντίστοιχη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα. Η παραγγελία δε του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορά το σύνολο των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών τους θα αναζητήσουν όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν εκ δόλου όπως π.χ εμπρησμός δάσους αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που είχαν την υποχρέωση είτε να αποτρέψουν είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα πύρινα μέτωπα.

Στο πλαίσιο αυτό οι εισαγγελικές αρχές έχουν αρχίσει ήδη να συλλέγουν στοιχεία σχετικά τόσο με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών όσο και με τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.

Οι μυστικές υπηρεσίες δείχνουν εμπρησμό