Σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Άραβες του Άμπου Ντάμπι για την Τέρνα Ενεργειακή φέρεται να βρίσκεται ο Γιώργος Περιστέρης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι πολύ πιθανή τις επόμενες μέρες και αυτό που μένει να καθοριστεί είναι η τιμή της μετοχής, που κατά έγκυρες πηγές θα προσδιορισθεί τελικά γύρω στα 20 ευρώ ανά μετοχή!

Όπως μόνο το Radar και η Axianews είχαν αποκαλύψει, όταν άλλοι μιλούσαν αορίστως για ταξίδι του ισχυρού άνδρα του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στο Λονδίνο, οι συζητήσεις γίνονταν με Άραβες, οι οποίοι όπως είχαμε αναδείξει είναι το Royal Fund του Αμπου Ντάμπι, το οποίο έχει επενδύσει έναν πακτωλό κεφαλαίων στο beach bar Nammos και στο οποίο εμπλέκεται ενεργά ο Πέτρος Στάθης, ένας διεθνής πλέον μάνατζερ με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται θετικά και μάλιστα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει ορισθεί συνάντηση στο Λονδίνο μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών την επόμενη εβδομάδα!

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση καθοριστικό ρόλο φέρεται να έχει διαδραματίσει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς το εν δυνάμει ντηλ τελεί υπό την έγκριση του, ενώ ενεργή ήταν η παρουσία του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού!

Τι σας είχαμε αποκαλύψει:

Σας είχαμε αποκαλύψει προ ημερών κατ’ αποκλειστικότητα, ότι μετά την αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους Αυστραλούς, πρώτα με την Macquarie, μετά με την First, στη συνέχεια και με τους δύο μαζί και στο τέλος μόνο με την First, έχει προκύψει και νέος ενδιαφερόμενος για την Τέρνα Ενεργειακή, που κακά τα ψέματα, είναι το «διαμάντι» της Ενέργειας και σε μόνιμη βάση στο στόχαστρο των ξένων θεσμικών επενδυτών και των κορυφαίων funds που επενδύουν στο ελληνικό Χρηματιστήριο!

Και σας είχαμε ενημερώσει, έγκαιρα και έγκυρα όπως πάντα κάνουμε από το Radar και την Axianews, ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Τέρνα Ενεργειακής φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον Άραβες επενδυτές, με την υπόθεση μάλιστα να έχει τεθεί υπόψιν του Μαξίμου αλλά και του κυβερνητικού επιτελείου, με τον Αλ. Πατέλη να λέγεται ότι την γνωρίζει καλά!

Και είναι προφανές ότι ένα εν δυνάμει ντηλ μιας κορυφαίας εγχώριας ενεργειακής επιχείρησης με ένα κολοσσιαίο fund πιθανότατα των Εμιράτων, δημιουργεί μια νέα δυναμική για την εθνική οικονομία και το Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Το ζήτημα του ενδιαφέροντος των Αράβων επενδυτών, επανήλθε και από οικονομικό ειδησεογραφικό σάιτ, προ 2-3 ημερών, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την αποκάλυψη του Radar, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιούνται πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των ενδιαφερομένων Αράβων επενδυτών!

Και μάλιστα η πληροφορία αυτή περί Αράβων συνδέθηκε και με ταξίδι του Γ. Περιστέρη στο Λονδίνο όπου κατά τις πληροφορίες του εν λόγω σάιτ, διαπραγματεύθηκε την πώληση πακέτου μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής στα 18,30 ευρώ!

Εμείς με τη σειρά μας, βάσει των όσων ήδη έχουμε αποκαλύψει πρώτοι μέχρι σήμερα αλλά και επί τη βάσει νεότερων πληροφοριών σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, το αραβικό ενδιαφέρον προέρχεται από τα Εμιράτα και πιθανολογείται ότι είτε αφορά το royal fund του Αμπου Ντάμπι που ήδη έχει επενδύσει μεταξύ άλλων και στο Nammos, στο οποίο εμπλέκεται ο γνωστός επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης, είτε το κρατικό fund του Ντουμπάϊ, που διατηρεί και άριστες σχέσεις με κορυφαίο εγχώριο όμιλο που είναι μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα, δηλαδή τον όμιλο Λάτση!

2. Κατά την άποψη μας αλλά και βάσει των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεση μας, θεωρούμε απίθανο ο Γ. Περιστέρης να έχει διαπραγματευθεί στο Λονδίνο μόνο ένα μικρό σχετικά πακέτο μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή! Δεν συνάδει με την λογική που επικρατεί μεταξύ των μετόχων του ομίλου! Το βέβαιον είναι, σχετικά με το τίμημα ανά μετοχή, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει ντηλ με Άραβες ή τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους σε τιμή κάτω των 20 ευρώ!!! Το 18,30 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που έχει σημασία να σταθεί κανείς είναι πως η Τέρνα Ενεργειακή προσελκύει την ώρα τούτη παγκόσμιους επενδυτές, που αναγνωρίζουν την πραγματική αξία της και την αξιολογούν βάσει και των προοπτικών της.

Οι Άραβες είναι τεράστιοι παίκτες στην επιχειρηματική σκακιέρα και έχει μεγάλη σημασία πως το ενδιαφέρον τους, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης, φέρεται να έχει γνωστοποιηθεί στο Μαξίμου!

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως επισήμως διαπραγματεύσεις με τους Άραβες για την Τέρνα Ενεργειακή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν την ώρα τούτη καθώς η ΓΕΚ Τέρνα δεσμεύεται με exclusivity με την First έως τις 31-12-2023! Μολονότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει υπάρξει ήδη σχετική αποδέσμευση!

Διαβάστε ακόμη: