Η αντιμονοπωλιακή διαμάχη της Apple Inc. με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις φερόμενες παράνομες πρακτικές στο App Store εντάθηκε καθώς η Κομισιόν εξέδωσε νέα προειδοποίηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα πρόστιμα – λίγους μήνες αφότου επέβαλαν στην κατασκευάστρια εταιρεία iPhone πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολάρια) για την παρεμπόδιση των ανταγωνιστών της στο streaming μουσικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Apple πρέπει να επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν τους χρήστες σε φθηνότερες προσφορές και προσφορές εκτός του App Store, προκειμένου να συμμορφωθεί με την Πράξη Ψηφιακών Αγορών του μπλοκ, η οποία ορίζει μια σειρά από κανόνες και απαγορεύσεις για ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές πλατφόρμες του κόσμου.

Η Κομσιόν ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε νέα έρευνα σχετικά με τις νέες αμοιβές της Apple στο App Store για τους προγραμματιστές στην ΕΕ, για να εξετάσει κατά πόσον είναι σύμφωνες με την DMA. Η μη συμμόρφωση με το νόμο θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμα για την εταιρεία – έως και 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας – η οποία αποτελεί προκαταρκτικό βήμα – ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση που έκανε η ΕΕ κατά της Apple τον Μάρτιο βάσει των κανόνων ανταγωνισμού  η οποία συνοδεύτηκε από το πρώτο κύμα προστίμων.

Διαβάστε ακόμη