Η Apple φέρεται να αναγκάστηκε να προβεί σε σημαντικές περικοπές στις προβλέψεις παραγωγής για την μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας Vision Pro λόγω της πολυπλοκότητας της συσκευής
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται άτομα με άμεση γνώση της διαδικασίας, η κινεζική εταιρεία Luxshare, ο μοναδικός συναρμολογητής της Apple για τη συσκευή, ετοιμαζόταν να κατασκευάσει λιγότερες από 400.000 μονάδες του Vision Pro το 2024, ανέφερε η εφημερίδα. Πηγή του δημοσιεύματος θεωρούνται δύο άτομα που βρίσκονται κοντά στις δύο εταιρείες, Apple και τη Luxshare.
Σημειώνεται ότι η Apple είχε νωρίτερα ως εσωτερικό στόχο πωλήσεων τις ένα εκατομμύριο μονάδες του headset κατά τους πρώτους 12 μήνες κυκλοφορίας του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των FT.
Η κατασκευάστρια του iPhone φέρεται να ζήτησε από δύο προμηθευτές με έδρα την Κίνα αρκετά εξαρτήματα για 130.000 έως 150.000 μονάδες τον πρώτο χρόνο, ανέφεραν οι FT, προσθέτοντας ότι τα σχέδια για μια πιο προσιτή έκδοση της συσκευής έχουν αναβληθεί.
Μια σημαντική δυσκολία στη διαδικασία παραγωγής είναι η κατασκευή των οθονών micro-OLED για τη συσκευή. Η Apple ήταν δυσαρεστημένη με την απόδοση των micro-OLED που είναι παρόλα αυτά απαλλαγμένες από ελαττώματα.
Όπως ανέφερε η μία εκ των πηγών του δημοσιεύματος, η περικοπή της πρόβλεψης για την παραγωγή του 2024 «απογοήτευσε» την Luxshare, καθώς επρόκειτο να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα ώστε να είναι σε θέση να κατασκευάζει σχεδόν 18 εκατομμύρια μονάδες ετησίως τα επόμενα χρόνια.
Τόσο η Apple όσο και η Luxshare δεν σχολίασαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Πρώτο νέο προϊόν από το 2015
Το Vision Pro, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις αρχές του επόμενου έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αρχική τιμή 3.499 δολάρια – πάνω από τρεις φορές το κόστος του ακριβότερου headset της σειράς συσκευών μικτής και εικονικής πραγματικότητας της Meta.
Η μάσκα Vision Pro, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου WWDC είναι το πρώτο πραγματικά νέο προϊόν της Apple (δηλαδή όχι ανανέωση υπάρχοντος) από το 2015 όταν παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο του έξυπνου ρολογιού Apple Watch και ουσιαστικά συμπυκνώνει την εργασία οκτώ ετών και την επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης.
Επιπρόσθετα, είναι ενδεχομένως και το πιο… ριψοκίνδυνο λανσάρισμα συσκευής στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας.