Στο κατώφλι του μέγα στόχου των 3 τρισ. δολαρίων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αξία της Apple, που με τον τρόπο αυτό θα «κλείσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά!

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός μετρά πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη, ενώ ανοδικά κινείται και σήμερα προσυνεδριακά.

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 180,33 δολάρια, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και στα 182,13 δολάρια, ήτοι μια… ανάσα από τον στόχο των 182,86 δολαρίων που θα μεταφραστεί σε συνολική χρηματιστηριακή αξία ύψους τριών τρισ. δολαρίων.

Αν το πετύχει, κάτι που φαίνεται εφικτό, θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που φτάνει σε τέτοιο μέγεθος. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως για την πορεία της από τα 2 στα 3 τρισ. δολάρια χρειάστηκε λιγότερο από ενάμισι χρόνο! Η εταιρεία “έσπασε” το φράγμα των 2 τρισ. δολάριων, τον Αύγουστο του 2020.

Θα είναι το αποκορύφωμα μιας ήδη εξαιρετικής χρονιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας η μετοχή της Apple ανέβηκε κατά περίπου 36%. Τα δε, κέρδη της μετοχής της ξεπερνούν το 200% από την έναρξη της πανδημίας και την εκτίναξη που παρουσίασαν οι τεχνολογικές εταιρείες λόγω του… κλεισίματος στο σπίτι που προκάλεσε η κρίση, τα περιοριστικά μέτρα και η τηλεργασία.

Κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας, το 2020, τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν σε 274,5 δισ. δολάρια, ενώ φέτος εκτοξεύτηκαν πάνω από τα 365 δισ. δολάρια.

Μάλιστα παρά το γεγονός πως ήδη τα φυσικά καταστήματα της παρουσιάζουν πρόβλημα λόγω της επέλασης της Όμικρον –ενδεικτικά χθες η εταιρεία έκλεισε όλα τα καταστήματα της στη Νέα Υόρκη– οι πωλήσεις της παραμένουν ανθηρές με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να παραμένουν θετικές και για τη νέα χρονιά. Μάλιστα η JPMorgan έχει αυξήσει την τιμή στόχο της ετιαρείας στα 210 δολάρια.