Με το βλέμμα στην Apple οι ρυθμιστικές αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, προκαλώντας φόβο στους επενδυτές για πρόστιμα και απειλώντας την κυριαρχία της στην αγορά, σημειώνει το Bloomberg.

Στις ΗΠΑ, το υπουργείο Δικαιοσύνης και 16 γενικοί εισαγγελείς μηνύουν την κατασκευάστρια εταιρεία iPhone για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Και στην Ευρώπη, η εταιρεία φέρεται να αντιμετωπίζει έρευνες σχετικά με το αν συμμορφώνεται με τον νόμο περί ψηφιακών αγορών της περιοχής.

Πτώση 11% το 2024

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 4,1% την Πέμπτη, διαγράφοντας περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία και ανεβάζοντας τις απώλειες τους στο 11% μέχρι στιγμής φέτος. Η Apple, που κάποτε ήταν η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχει υποαποδώσει τόσο τον Nasdaq 100 όσο και τον S&P 500 το 2024.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple μπαίνει στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών. Η εταιρεία και αντίστοιχες με αυτή αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια κατηγορίες για πλουτισμό μέσω της καταστολής των ανταγωνιστών. Αλλά καθώς τα προϊόντα της Apple έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή και έχουν καθιερωθεί ως μέρος της καθημερινής ζωής σε όλο τον κόσμο, οι αρχές έχουν γίνει επίσης πιο μαχητικές και επιφυλακτικές απέναντι στη δύναμή της.

Διαβάστε ακόμη: