Το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι αγγλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα μπλοκάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τρεις ημέρες. Στόχος της διαμαρτυρίας είναι να διακοπούν οι ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται οι ποδοσφαιριστές μέσω του διαδικτύου.

Θα συμμετάσχουν ομάδες της Premier League, της Δεύτερης Κατηγορίας και της Super League γυναικών, ενώ το χρονικό διάστημα θα είναι από την Παρασκευή 30 Απριλίου μέχρι την Δευτέρα 3 Μαΐου.

«Θα δείτε όλους τους εκπροσώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου να κλείνουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Είναι μία απάντηση στην συνεχιζόμενη και διαρκή, διακριτική κακοποίηση που λαμβάνουν στο διαδίκτυο πολλοί παίκτες και πολλά άλλα άτομα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τους αθλητικούς συλλόγους.

«Η ρατσιστική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και η φρικτή κακοποίηση παικτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αυτές τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα για να εξαλείψουν το φυλετικό μίσος στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.