Έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, τα Χανιά επιλέγει το SANI/IKOS Group, εν μέσω αβεβαιότητας στον τουρισμό, για να στήσει το επόμενο επενδυτικό του σχέδιο.

Σε περιοχή λίγων χιλιομέτρων δυτικά της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος του πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, εξαγόρασε μεγάλη έκταση που ανήκε για χρόνια σε κατασκευαστική εταιρία και αναμένεται να δημιουργήσει ένα μοναδικό resort αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον προορισμό, όπου τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη σημαντικά επενδυτικά προγράμματα τόσο από εγχώρια σχήματα όσο και διεθνή. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δυο μονάδες της εταιρίας Domes Resorts, η προσγείωση της Apple Leisure Group στο ξενοδοχείο στο Μάλεμε που αγόρασε από το Louis Group η Hotel Investment Partners (HIP), αλλά και οι επενδύσεις σε μια σειρά από νέες αφίξεις των τελευταίων ετών, Euphoria, la Mer, Anemos αλλά και πολλά μικρά boutique στην πόλη των Χανίων αλλά και η σχεδιαζόμενη μονάδα στο Μαράθι του κατασκευαστικού ομίλου Βασιλάκη από το Ηράκλειο (δεν έχει σχέση με την Aegean).

Υπενθυμίζεται ότι ο  όμιλος Sani/ Ikos με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει στοχεύει να ξεπεράσει τους 9.000 εργαζόμενους την επόμενη πενταετία, κυρίως μέσω της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και την Ιβηρική. Οι επενδύσεις, κατά το ίδιο διάστημα θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η άφιξη της ομάδας IKOS/ Sunny με τη μοναδική της τεχνογνωσία στο επίπεδο των ξενοδοχείων υψηλής ποιότητας ενισχύει ακόμη περαιτέρω τη σφραγίδα ποιότητας για τον πλέον ανερχόμενο προορισμό της Κρήτης και όχι μόνο. Μάλιστα με το πλασάρισμά της εκτός των Χανίων διευρύνει την ακτίνα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ενώ βέβαια «πατάει» στην νέα εποχή του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» που πλέον έχει περάσει στη Fraport.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος IKOS Sunny λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021 στην Marbella/ Estepona της Ισπανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος αναπτύσσει εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια. Στόχος του ομίλου SANI/IKOS GROUP μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης.