Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αποτίμησε θετικά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του κόμματους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση για το αν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή επειδή οι υποψηφιότητες απλώνονται και αναπτύσσονται και περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσει ο καθένας εγώ θεωρώ ότι η κυρία Αχτσιόγλου είναι μια καλή υποψηφιότητα αλλά το ποιους θα υποστηρίξουμε θα φανεί από την πορεία. Δεν μπορούμε να λέμε ότι υποστηρίζουμε τον ένα ή τον άλλο δεν είναι και πολύ δίκαιο για τους υπόλοιπους αυτό».

«Με εκπροσωπεί ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς»

Σε σχέση με το προς τα πού πιστεύει ότι θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά ή στην Κεντροαριστερά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Δεν είναι θέμα κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά ή οτιδήποτε το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στον κόσμο, να έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να προτείνει σοβαρές λύσεις. Πράγματι και εμένα σαν προσωπικότητα με εκπροσωπεί ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς επομένως θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη απήχηση ένα κόμμα το οποίο απευθύνεται στην πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και θεωρώ ότι έχει μια ιστορικότητα όλος αυτός ο χώρος».

Σχολιάζοντας αν θεωρεί πως η ρήση της κυρίας Αχτσιόγλου «θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα των πολλών» είναι ένα άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε: «Ναι μα το είπε η κα Αχτσιόγλου στην πρώτη της ομιλία, είπε ότι ξεκινήσαμε από τη Ριζοσπαστική Αριστερά και καταλήγουμε στην Κεντροαριστερά. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και με την προσπάθεια που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να ανταποκριθεί στον κόσμο ο οποίος τον είχε εμπιστευτεί και τον είχε ψηφίσει το ’15 και το ’19 πρέπει ν’ αποκτήσει μια ευρύτητα και έναν προσανατολισμό ο οποίος θα είναι γύρω από την Κεντροαριστερά».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η αποχώρηση Τσίπρα είναι απώλεια για το ΣΥΡΙΖΑ: «Η απώλεια είναι τεράστια. Ήταν πάρα πολύ ξαφνικό, κανείς δεν το περίμενε και μάλιστα ήταν θεωρώ ένα σοκ και φάνηκε και πόσο σημαντικός ήταν ο Τσίπρας για τη λειτουργία του κόμματος και την ύπαρξη αυτού του κόμματος. Το αν έφυγε νωρίς ή αργά θεωρώ ότι για τη δικιά του πολιτική υπόσταση ενδεχομένως να έκανε καλά».

Διαβάστε περισσότερα