Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς η ΕΚΤ προετοιμάζεται να «ρίξει αυλαία» στα έκτακτα μέτρα στήριξης ανοίγοντας ταυτοχρόνως τον δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων.

Σήμερα υπέρ μίας ταχείας εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής τάχθηκε ο Ισπανός Κεντρικός Τραπεζίτης Πάμπλο Ερνάντες ντι Κόος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φιλανδός ομόλογος του Όλι Ρεν ο οποίος υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει ταχύτατα να εγκαταλείψει τα αρνητικά επιτόκια.

ΗΔΑΤ

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 238 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 76 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,57% από 3,68% χθες, έναντι 1,05% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,52%.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0511 δολ. από το επίπεδο των 1,0543 δολ που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0523 δολ.