Στον ανακριτή για την απολογία του θα βρεθεί ο 37χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια.

Η απολογία του, εκτός απροόπτου θα δοθεί κανονικά, καθώς παρά το γεγονός ότι οι εργασίες στα δικαστήρια ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», οι ανακρίσεις αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

Ο κατηγορούμενος ιερέας αντιμετωπίζει σειρά αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού και συγκεκριμένα βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να έστελνε και να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να μιλήσει στην θεία της για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του κατηγορούμενου.

«Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουνα πάρα πολύ. Φοβόμουνα πάρα πολύ» αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση το κορίτσι και προσθέτει: «Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου…».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το κορίτσι γνώρισε τον κατηγορούμενο τον Νοέμβριο του 2019 στο κατηχητικό, όπου πήγε έπειτα από προτροπή της θείας της. Εκεί ο 37χρονος ιερέας φέρεται να την απομόνωνε και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί, τη βίαζε λέγοντας της ότι στο πρόσωπο του θα βλέπει τον πατέρα της και το δάσκαλο της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 37χρονος βίασε την κοπέλα τουλάχιστον επτά φορές ενώ παράλληλα προέβαινε και σε άλλες ασελγείς πράξεις εις βάρος της.

Μετά τη σύλληψη του ιερέα, στο φως ήλθαν και νέες καταγγελίες για την παράνομη και αποτρόπαια δράση του.

Αρνείται τις κατηγορίες ο ιερέας – «Ίσως με είχε ερωτευτεί»

Ο δικηγόρος Ανδ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκανε λόγο για «μόδα βιασμών», με δήλωση του ανακοίνωσε χθες πως παραιτείται από την υπεράσπισή του καθώς όπως υποστήριξε, ο 37χρονος και η οικογένειά του τού απέκρυψαν στοιχεία.

Μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος ιερέας αρνείται τα αδικήματα που του έχουν απαγγελθεί.

«Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει» φέρεται να υποστηρίζει.

Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει πως η ανήλικη ίσως τον είχε ερωτευτεί και τον κατήγγειλε επειδή εκείνος δεν ανταποκρίθηκε!

«Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί» έχει υποστηρίξει ο ιερέας προσθέτοντας ακόμη τα εξής: «Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;».

 

Κάτω Πατήσια: Βανδαλισμός στην εκκλησία λειτουργούσε ο «βιαστής» ιερέας