Συνεδριάζει σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του radar το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ ΑΕ, έτσι ώστε να εγκρίνει την απομάκρυνση του Ιταλού CEO του ΟΛΘ ΑΕ Franco- Νιcola Cupolo, με φόντο την φημολογούμενη αλλαγή μετοχικής σύνθεσης και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Ρωσοπόντιου «εξαφανισμένου» επιχειρηματία και του αμερικανικού Fund HIG, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων για το πακέτο μετοχών του Λιμένα Θεσσαλονίκης, ενόψει του δεύτερου κύματος κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες από τις Αμερικανικές Αρχές!

Ταυτοχρόνως ακούγεται ότι η εν λόγω αποπομπή σχετίζεται και με ζητήματα που ανήλθαν στην επιφάνεια και αφορούν παραβάσεις του εσωτερικού κανονισμού του οργανισμού.

Την πόρτα της εξόδου είδε και ο άμεσος συνεργάτης του γενικός οικονομικός διευθυντής κ. Henrik Jepsen, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα.

Αναλυτικότερα, μετά από 3 χρόνια στο τιμόνι του ΟΛΘ ΑΕ ο Ιταλός CEO αναγκάζεται να αποχωρήσει και μάλιστα έχοντας συμφωνήσει με την διοίκηση του λιμανιού και στο ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει (mutual agreement).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Franco Cupolo, ήταν μία επιλογή του Artur Davidian και «δεξί χέρι» του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος συνεχίζει να Διοικεί από το Ροστόφ τις επιχειρήσεις του, προαναγγέλλοντας και εξελίξεις για το μέλλον του δεύτερου μεγαλύτερο λιμανιού της χώρας και μεγίστης γεωπολιτικής σημασίας.

Χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΛΘ ΑΕ Αθανάσιος Λιάγκος.

Μία τόσο σημαντική και αναπάντεχη αποχώρηση έρχεται και ενώ είναι σε εξέλιξη το μεγάλο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.

Τα θέματα που προέκυψαν από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους στην εταιρεία ΟΛΘ ΑΕ, ανέδειξαν αρκετά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο Διοίκησης, τα οποία και χρεώθηκαν τόσο στον CEO όσο και στον CFO της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιταλός CEO διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων επιχειρήσεων και έχει διατελέσει υπεύθυνος σε αρκετές θεσεις της Contship Italia, εργαζόμενος για τις θυγατρικές CICT Cagliari, Hannibal, Eurogate Tanger και LSCT La Spezia.