ΠΑΟ: Ο Μαουρίτσιο Σάρι, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά η στήλη, αποτέλεσε την Νο 1 επιλογή του Παναθηναϊκού για να καθίσει στον πάγκο του την επόμενη 3ετία. Μάλιστα για να πειστεί χρειάστηκαν δυο συναντήσεις στο σπίτι του 65χρονου κόουτς στην Βόρεια Ιταλία. Η πρώτη από τους δυο ατζέντηδες/διαμεσολαβητές (Έλληνας και Ιταλός) που έκαναν τη αρχική βολιδοσκόπηση του για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Και η δεύτερη με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο που ταξίδεψε και τον επισκέφτηκε μαζί με στενό συνεργάτη/σύμβουλό του που μιλάει ιταλικά! Εκτός από τον Σάρι πάντως, ο Παναθηναϊκός που είχε βάλει πολύ ψηλά τον… πήχη για τον νέο προπονητή του, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο κι από πλευράς βιογραφικού, μίλησε και με άλλα τέσσερα μεγάλα ονόματα-προπονητές.

Ο πρώτος ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ, μια ακόμη αποκλειστικότητα της στήλης. Ο δεύτερος ήταν ο ιδιόρρυθμος Αργεντινός Σαμπαόλι. Τρίτος ο Γάλλος Ρούντι Γκαρσία και τέταρτος ο Νίκο Κόβατς, ο Κροάτης πρώην κόουτς των Βόλφσμπουργκ/Μονακό/Μπάγερν Μονάχου/Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Εθνική Κροατίας. Μάλιστα ο Κόβατς ήταν επιλογή και… προεργασία Γιάννη Παπαδημητρίου και ο “ανταγωνιστής” -κατά κάποιο τρόπο – του Σάρι. Επίσης, πολύ δύσκολη περίπτωση, με κασέ plus των 3.000.000 ευρώ και με δυο ομάδες από την Σαουδική Αραβία να του προσφέρουν χρυσάφι. Τέλος, μια ακόμη αποκάλυψη: ο Παναθηναϊκός έκανε επαφή και με τον Πασκάλ Γιάνσεν! Τον Ολλανδό πρώην προπονητή της Άλκμααρ, που είχε φέρει ο Ολυμπιακός στο “Καραϊσκάκης” για να τον κλείσει, αλλά δεν έπεισε δια ζώσης τον Μαρινάκη, ο οποίος και χάλασε το deal, πηγαίνοντας μετά στον Μεντιλίμπαρ και δικαιώθηκε πανηγυρικά!!!

ΜΕΪΤΕ: Πρώτη μεταγραφική προτεραιότητα δια στόματος Λουτσέσκου  στον ΠΑΟΚ, ενόψει της νέας σεζόν, είναι η αγορά του θηριώδη Γαλλο-Ιβοριανού χαφ. Το… πρόβλημα όμως, δεν έχει να κάνει τόσο με την ρήτρα αγοράς του από την Μπενφίκα, όσο με  την επιθυμία του ίδιου! Τι εννοώ; Ο ΠΑΟΚ δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του από τους “αετούς”, ύψους 4.000.000 ευρώ, αλλά μετά από διαπραγμάτευση βρίσκεται πολύ κοντά σε done deal μαζί τους στα 2.500.000 ευρώ (από τα οποία τα 500 χιλιάρικα θα είναι μπόνους εφόσον ο ΠΑΟΚ μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή πάρει ξανά τον τίτλο). Κάπου εδώ έρχεται και … κάνει παιχνίδι η πλευρά Μεϊτέ, που ξέρει ότι στην Μπενφίκα δεν τον υπολογίζουν παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη δυο χρόνια, στον ΠΑΟΚ καίγονται να τον κλείσουν ενώ το μεγάλο μανατζερικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί έχει τις άκρες να του πάει πρόταση από γαλλικό κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ του προσφέρει κλειστό 3ετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές 3.900.000 ευρώ. Κατά μέσο όρο δηλαδή net αποδοχές 1.300.000 τον χρόνο, περίπου 110.000 περισσότερα από όσα καθαρίζει με βάση το τωρινό του συμβόλαιο.

Η πλευρά Μεϊτέ όμως, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν δείχνει πως καίγεται να  τελειώσει το θέμα του και να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Και όπως χαρακτηριστικά λένε στην ελληνική πιάτσα agents, αν  ο Μεϊτέ δείξει πραγματικά πως θέλει πολύ να μείνει στον ΠΑΟΚ, τότε αυτομάτως η υποθεσή του θα γίνει πολύ πιο εύκολη”! Η δική μας ερμηνεία: ο Μειτέ το παίζει … κουλ, είτε για να κερδίσει χρόνο για ευνόητους λόγους, είτε για να πάρει συμβόλαιο με μίνιμουμ ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενος την … κάψα του δικεφάλου! Οι ίδιες πηγές μάλιστα υποστηρίζουν πως τα… rumors περί ενδιαφέροντος τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της ΑΕΚ για τον Μεϊτέ, έχουν να κάνουν περισσότερο με… παιχνίδι πίεσης του ΠΑΟΚ!!!

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δεδομένο πρώτο και κόντρα σε αυτά που λίγο πολύ γνωρίζαμε για το καθεστώς του δανεισμού του από την Γουλβς… Ούτε οψιόν αγοράςτου είχε ο Ολυμπιακός ούτε υπήρξε προ-συμφωνία μεταξύ των ερυθρόλευκων και του Πορτογάλου επιθετικού για νέο συμβόλαιο, το οποίο θα ίσχυε μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2023-24 και εφόσον παρέμενε κάτοικος Ρέντη!! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά πώς ο Ολυμπιακός πρέπει τώρα να επαναδιαπραγματευτεί από μηδενική βάση, τόσο με το αγγλικό club όσο και με τον Podence! Θυμίζω πώς ο Πορτογάλος για να αφήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο την Πρέμιερ λιγκ και να επιστρέψει στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, είχε …απαρνηθεί περίπου 800.000 ευρώ από τις εγγυημένες αποδοχές του στη Γουλβς. Κοινώς ήρθε και έπαιξε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα, σε σχέση με αυτά  του συμβολαίου του. Για να το διευκρινίσουμε : ο Ποντένσε έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους “Λύκους” της Αγγλίας με καθαρές ετήσιες αποδοχές 2.700.000! Κάτι που σημαίνει από τη στιγμή Ολυμπιακός έρθει σε συμφωνία με τη Γουλβς για την αγορά του Πορτογάλου, ο τελευταίος λογικά θα θέλει ένα συμβόλαιο που δεν μπορεί που δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο από τα 2.200.000 ευρώ! Και για να πειστεί η Γουλβς να τον δώσει με ένα transfer fee κοντά στα 6 με 7 εκατομμύρια θα πρέπει να πιέσει πολύ και ο ίδιος αλλά και ο… Μέντες!

Διαβάστε ακόμη