ΤΕΡΙΜ: Ο Παναθηναϊκός στα χέρια του… κατάρρευσε, έχει καταντήσει ένα συνοθύλευμα που δεν είναι ομάδα, σχεδόν όλοι οι παίκτες δεν θέλουν τον Τούρκο κόουτς, με την κατάσταση πλέον να δείχνει κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη, με το…χάος και τη απόγνωση να κυριαρχεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα ενώ υπάρχει και η κόντρα των Οργανωμένων με τον Αλαφούζο! Ο Φατίχ Τερίμ δεν μπορεί να σταθεί ως προπονητής στο τριφύλλι αλλά ήδη έκανε την πρώτη του επένδυση/αγορά στη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σε τιμή ευκαιρίας αγόρασε για την (μια από τις δυο) κόρη του μονοκατοικία στην Γλυφάδα, αντί 500.000 ευρώ αν και η αξία της φτάνει τα 2.000.000 ευρώ!! Και μπορεί να αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό αλλά ο συνεταίρος του Γιάννη Αλαφούζου, ο Mr Survivor Ατζούν, φροντίζει να μπει μεγάλη τούρκικη εταιρία στην πράσινη ΠΑΕ και την ομάδα, αρχικά ως χορηγός! Ο λόγος για την Turkish Airlines…

MΑΣΟΥΡΑΣ: Όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν στον Ολυμπιακό αφού πολύ δύσκολα θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ειδικά στα ποσά που θέλει ο Έλληνας διεθνής. Ήδη σας έχουμε αποκαλύψει το επίσημο ενδιαφέρον των Μπασάκσεχιρ και Μπόχουμ για τον Μασούρα. Εσχάτως όμως, διέρρευσε στην ελληνική πιάτσα Agents και μάλιστα από πηγή που θεωρείται αξιόπιστη γιατί είναι κοντά στο περιβάλλον του άσου, πως… εκδηλώθηκε και το ενδιαφέρον Μπιγκφοράτης ομάδας, η οποία θέλει να ενισχύσει σημαντικά το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ της για την νέα σεζόν. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φέρεται να έχει προσεγγίσει την πλευρά Μασούρα, προκειμένου να… κόψει προθέσεις και απαιτήσεις. Η δική μας ενημέρωση λέει πως δεν είναι απαγορευτικό το σενάριο να πάει στον Παναθηναϊκό ο Μασούρας, επειδή έπαιξε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει όμως, η προσφορά των πράσινων να είναι δελεαστική, με καθαρές αποδοχές plus του 1.100.000 ευρώ ετησίως. Και σίγουρα μπορεί ο συμπαίκτης στην Εθνική και φίλος του, Τάσος Μπακασέτας (και όχι μόνο), να τον επηρεάσει θετικά. Άλλωστε ο ΠΑΟ που έχει κλείσει τον Μπάλντοκ κτυπάει και τους Γιαννούλη/Χατζηδιάκο, επίσης βασικά στελέχη της γαλανόλευκης!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Την διαφορά του Ολυμπιακού του 2024 με την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, δεν την κάνει μόνο ο Μεντιλίμπαρ αλλά και η 3άδα των χαφ μαζί με τον Κάρμο στην άμυνα!!! Κάτι που έκρινε άλλωστε και το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκης”. Με τους τρεις σπουδαίους, μπαλάτους & ενεργειακούς χαφ που διαθέτει και κουμπώνουν άψογα ο ένας με τον άλλον, δηλαδή τους Έσε/Όρτα/Τσικίνιο να συνθέτουν την μακράν καλύτερη 3άδα μεσαίας γραμμής της Super League! Μαζί δε με τους δύο πολύ ποιοτικούς πλάγιους (Φορτούνη/Ποντένσε) που συγκλίνουν προς τα μέσα και είναι σπουδαίοι χειριστές, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει μια 5άδα χαφ που κάνει την διαφορά. Γιατί μπορεί και να πιέζει μπροστά αλλά και να σπάει το πρέσινγκ ψηλά του αντιπάλου κυκλοφορόντας την μπάλα. Στο τελευταίο βοηθάει και ο Κάρμο ως ελεύθερος στόπερ, με την ικανότητά του στο κτίσιμο του παιχνιδιού. Έσε/Τσικίνιο ανήκουν στον Ολυμπιακό, Ποντένσε/Κάρμο/Όρτα είναι δανεικοί, με συγκεκριμένες οψιόν αγοράς τους.

Επειδή όμως, έχουν φτιάξει μέσα σε 3,5 μήνες με τον Μεντιλίμπαρ ένα σπουδαίο κορμό, η αγορά τους μοιάζει επιβεβλημένη και σχεδόν… αναπόφευκτη. Είτε με τις υπάρχουσες υψηλές οψιόν τους, είτε με ελαφρώς χαμηλότερα ποσά, που θα προκύψουν από πιθανή διαπραγμάτευση. Βέβαια μια ενδεχόμενη κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό θα κάνει πιο δύσκολο το… παζάρι/ποιο άκαμπτες τις Γούλβς, Πόρτο και Μπράγκα αντίστοιχα, για εύλογους λόγους. Ασφαλώς και θα είναι δύσκολο το έργο της διοίκησης Μαρινάκη με αυτούς τους τρεις δανεικούς, αλλά το ότι είναι και οι τρεις Πορτογάλοι, στις υποθέσεις των οποίων εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Μέντες, είναι στα θετικά για τον Ολυμπιακό. Στην τελική δεν θα μας κάνει εντύπωση αν ο Μαρινάκης δαπανήσει συνολικά 27.000.000 ευρώ για την αγορά Ποντένσε/Κάρμο/Όρτα…

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Σε μεγάλο βαθμό έγινε η σημερινή προπονητική οντότητα λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος στον ΠΑΟΚ, που τον ανάγκασε ουσιαστικά να είναι το αφεντικό σχεδόν σε όλα στο κλαμπ, καλύπτοντας ακόμη και κενά ή αρρυθμίες άλλων!! Έτσι ,λοιπόν, αν ο ΠΑΟΚ πάρει τον τίτλο θα είναι ο πρώτος προπονητής στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, που θα έχει πάρει το πρωτάθλημα και χωρίς ισχυρή διοίκηση και χωρίς μεγάλο μπα τζετ!! Έχοντας όμως, έτσι τον χρόνο – μια 3ετία – να κτίσει και να εξελίξει την ομάδα του, παρότι δεν του δόθηκαν οι ακριβές μεταγραφές ή τα πολλά λεφτά. Κακά τα ψέματα , κανένας άλλος πλην του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα διεκδικούσε το φετινό πρωτάθλημα από ΑΕΚ/Ολυμπιακό/ΠΑΟ και δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί έτσι τη σεζόν του ΠΑΟΚ. Τι απομένει? Ένα 90λεπτο στην έδρα του Άρη και ένα τρίποντο. Δύσκολο πολύ αλλά όταν έχεις πείσει τον εαυτό σου πως το δικαιούσαι μπορείς να το κερδίσεις στο τέλος ακόμη και μέσα στο λάκκο των λεόντων του “Βικελίδης”!!!

 

ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ: Κυκλοφορεί πως ο διεθνής Σέρβος μέσος τα έσπασε οριστικά με τον Τερίμ, μερικές ημέρες πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα φέρεται να είχαν και έντονο διάλογο οι δυο τους, που κατέληξε σε αποχώρηση του Τζούρισιτς από το Κορωπί ( δεν ήταν φυσικά στην αποστολή του ντέρμπι στην Τούμπα). Λέγεται πως ο Τζούρισιτς είπε στον Τούρκο κόουτς μεταξύ άλλων… “σε βλέπω να φεύγεις σύντομα” και τον Τερίμ να του απαντάει :” αυτό θα το δούμε, ποιος από τους δυο μας θα φύγει”!! Αναμφίβολα είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα στο Κορωπί, αν θυμηθούμε πως πριν από το Πάσχα ο Τερίμ με τον Αιτόρ είχα φραστικό επεισόδιο και βρέθηκαν … κολλημένοι μούρη με μούρη!!!

Διαβάστε ακόμη: