Στην εποχή Ηλιόπουλου η ΑΕΚ μεταγραφικά κινείται όπως στην Ελλάδα συνήθιζε μόνο ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Δηλαδή δίνοντας υψηλά συμβόλαια με 7ψηφια ποσά αλλά και μεγάλα transfer fees ή signing bonus αν πρόκειται για ελεύθερους παίκτες! Κάπως έτσι ο Λαμέλα πήρε 1,5 εκατομμύριο μπόνους υπογραφής και 2 κομμάτια τον χρόνο, οι Ρομπέρτο Περέιρα και Στρακόσια από 1,5 εκατ. net ετήσιες αποδοχές αλλά ο Αργεντινός 700.000 και ο Αλβανός κίπερ 500.000 ευρώ μπόνους υπογραφής. Όπως και ο Κοϊτά πήρε συμβόλαιο του 1,5 εκατομμυρίου (μεικτά) ενώ τα 3.400.000 της Σιντ Τρουίντεν δόθηκαν κασέρι!!!

Η ΑΕΚ που έχει μεγάλο πρόβλημα με την ευρωπαϊκή λίστα της (ακόμη και ο Στρακόσια για 3 μήνες δεν μπορεί να δηλωθεί ως γηγενής), έφτασε να προσφέρει… ανοικτό συμβόλαιο (100 χιλιάρικα παραπάνω από την καλύτερη προσφορά που είχε) στον Γιαννούλη, προκειμένου να υπογράψει και να κλείσει με Έλληνα την θέση του αριστερού μπακ. Για αυτό άλλωστε τον λόγο μετά την επιλογή της Άουγκσμπουργκ από πλευράς Γιαννούλη, οι κιτρινόμαυροι κινούνται για τον Κυριακόπουλο της Μόντσα!!!

Από εκεί και πέρα  ο “Super Mario” ετοιμάζεται και για δυο ακόμη μεγάλα μεταγραφικά μπαμ επιπέδου (αγωνιστικά αλλά και οικονομικά) Λαμέλα!!! Το ένα θα είναι ο σέντερ φορ, που λογικά θα προηγηθεί και το άλλο του κεντρικού χαφ, που πιθανότατα θα έρθει μαζί με τους… κολιούς του Αυγούστου!!!

Προτεραιότητα και για τις δυο περιπτώσεις έχουν δυο συμπατριώτες, διεθνείς και γνωστοί του Ματίας Αλμέιδα. Ο λόγος για τους Χοακίν Κορέα της Ιντερ, με τα 6.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία και τον Γκουίντο Ροντρίγκες που είναι ελεύθερος (τελευταία του ομάδα η Μπέτις) και έχει 20.000.000 χρηματιστηριακή αξία. Μάλιστα και οι δυο έχουν και ιταλικά διαβατήρια, κάτι πολύ σημαντικό γιατί δεν καταλαμβάνουν θέση ξένου…

Πάμε και στο παρασύνθημα: η υπόθεση Κορέα είναι γνωστή, την παλεύει ο Αλμέιδα πάνω από τρεις εβδομάδες και ήδη έχει πειστεί η Ιταλίδα σύζυγός του Αργεντινού φορ για την Ελλάδα, η οποία αρχικά αντιδρούσε. Στον Κορέα η ΑΕΚ προσφέρει ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 2.800.000, που τον καλύπτουν και πλέον το θέμα βρίσκεται στην διαπραγμάτευση με την Ιντερ. Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν … ανατροπή στην υπόθεση, η οποία πάει για happy end με ένα  transfer fee  στα + 5.000.000 ευρώ!!! Μπορεί να κλείσει, λένε στην Ιταλία και μέσα στον Ιούλιο!!!

Η υπόθεση Γκουίντο Ροντρίγκες είναι πιο περίπλοκη. Ποδοσφαιρικό προϊόν της Ρίβερ Πλέιτ κι αυτός όπως και οι Λαμέλα/Περέιρα, φίλοι μεταξύ τους, ο οποίος έχει επίσης σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Ματίας Αλμέιδα! Όταν ο τελευταίος ήταν στο  Μεξικό ήταν αντίπαλοι (ο Ροντρίγκες έπαιξε στις Τιχουάνα και Αμέρικα πριν το 2020 έρθει στην Ευρώπη για την Μπέτις) ενώ ο Αλμέιδα είχε επιχειρήσει να τον πάρει στην ομάδα του στο MLS.

O Ροντρίγκες είναι ενεργός στην Εθνική Αργεντινής, έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Λαμέλα (μπίνγκο), κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και εδώ και15 ημέρες τον έχει προσεγγίσει και τον “ψήνει” (κι αυτόν) για την ΑΕΚ ο Αλμέιδα!! Είναι μια περίπτωση όμως, που ίσως καθυστερήσει γιατί ο Ροντρίγκες στα 30του χρόνια ψάχνει ένα συμβόλαιο 6.000.000 ευρώ στην Σαουδική Αραβία…

Διαβάστε ακόμη: