ΜΟΡΟΝ/ΑΡΗΣ: Ο Ισπανός πρώτος σκόρερ του Άρη είναι πολύ κοντά στο να φύγει με… super deal. Συγκεκριμένα, οι κεραίες της στήλης έπιασαν πως στο πρόσφατο ραντεβού που είχαν στο Κολωνάκι ο Θόδωρος Καρυπίδης με Σαουδάραβα ατζέντη, μίλησαν για transfer fee κοντά στα 8.000.000 ευρώ!! Πάρα πολλά λεφτά και μεγάλο κέρδος για έναν παίκτη που την περασμένη σεζόν δεν στοίχισε συνολικά πάνω από 500 χιλιάρικα στους κίτρινους. Η σχεδόν βέβαιη, προσεχής πώληση Μορόν επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του Άρη αγορές όπως του σπουδαίου Ισπανού μέσου Μοντσού αντί 3.600.000 από την Βαγιαδολίδ ή του 19χρονου Σουηδού κίπερ Φίλιπ Σίντκλεφ αντί 900.000 ευρώ από την Μπρομαμποϊκάρνα, τον οποίο διεκδικούσε μάλιστα και η Βασιλεία!!

 

ΦΕΛΙΤΣΙΟ/ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η μακράν πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Β’ Εθνικής/Super League 2 δεν έχει ανακοινωθεί λόγω των transfer agreement που καθυστερεί/λεπτολογεί η Ατλέτικο Μινέιρο. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος σέντερ φορ ήταν πολύ μεγάλο ταλέντο, κάπου…μπλόκαρε η εξέλιξή του όμως, για αυτό και κατέληξε δανεικός στην Λεβάντια του Ταλίν ( σούπερ σεζόν). Η Ατλέτικο Μινέιρο όμως, θέλει να διατηρήσει το 50% των δικαιωμάτων του για την επόμενη 3ετία και να είναι απόλυτα διασφαλισμένη για αυτό στην επικείμενη πώληση του. Οι λεπτομέρειες ,λοιπόν, είναι που δεν επιτρέπουν ακόμη την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής από τον Πανιώνιο, παρότι ο Φελίπε Φελίτσιο είναι από την Δευτέρα στην Αθήνα μαζί με τους εκπροσώπους του (ανήκει σε ένα απο τα μεγαλύτερα μανατζερικά Γραφεία, την Roc Nation Soorts ,με πελάτες όπως οι Βινίσιους Τζούνιορ, Μαρτινέλι, Πακετά, Εντρικ, Ντε Μπρόινε κ.α.) ενώ έχουν βγάλει ακόμη και τις αναμνηστικές φωτογραφίες! Όσον αφορά στο κόστος αυτής της μεταγραφής, ο Πανιώνιος στην εποχή Ρούπτσου έκανε πραγματική υπέρβαση για την κατηγορία: 120.000 ευρώ transfer fee στην Ατλέτικο Μινέιρο για το 50%, 30.000 στην Λεβάντια και για τροφεία και συμβόλαιο με συνολικές καθαρές αποδοχές 330.000 ευρώ στην 3ετία

ΑΕΚ/ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο Στρακόσια μετά τα τραγικά λάθη του στην Αρμενία που στοίχισαν την ήττα της ΑΕΚ από το… ποδοσφαιρικό χωριό της Νόα. Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια αφού στα περισσότερα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε ο Θωμάς Στρακόσια έχει υποπέσει σε σοβαρά λάθη κι αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, τουλάχιστον από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ενδεικτικό της κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί είναι πως η ΑΕΚ αναγκάστηκε να μπλοκάρει/ κλείσει τα σχόλια στον επίσημο λογαριασμό της γιατί αυτά είχαν ξεφύγει σε τρομερό βαθμό σε βάρος του Στρακόσια! Το πράγμα έχει παρα-ζορίσει από την στιγμή που θα λείπει για 3 μήνες λόγω τραυματισμού και ο Μπρινιόλι και οι νεαροί κίπερ της ΑΕΚ Β δεν θεωρούνται τόσο αξιόπιστοι. Υπάρχουν βέβαια οι Στάνκοβιτς/Αθανασιάδης με συμβόλαια που δεν υπολογίζονται αλλά όπως ξεκαθάρισε ο Ρόα, ο προπονητής τερματοφυλάκων & στενός συνεργάτης του Αλμέιδα που τον ακούει στο 100% , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί πίσω είτε τον Στάνκοβιτς, είτε τον Αθανασιάδη, έστω μέχρι τον Γενάρη. Όλα δείχνουν ,λοιπόν, πως η ΑΕΚ θα πάει αυτό το καλοκαίρι για την απόκτηση και τρίτου τερματοφύλακα/σύμφωνα δε με μια πηγή ήδη τον έχει βρει και είναι στο… δρόμο!!!

 

ΣΤΡΑΚΟΣΙΑ: Εδώ να επισημάνουμε τα εξής δυο: Πρώτον, στον διεθνή Αλβανό τερματοφύλακα, που έπαιζε σε Serie A & Premier League, ο Μάριος Ηλιόπουλος που ψαχνόταν για μεταγραφή εντυπωσιασμού, προκειμένου να την ολοκληρώσει  έφτασε να του κάνει 5ετές συμβόλαιο με συνολικές καθαρές αποδοχές 8.000.000 ευρώ. Τώρα μετά από ένα μήνα στην ΑΕΚ έχουν ανακαλύψει ότι ο Στρακόσια  όταν η μπάλα δεν είναι πάνω του έχει πρόβλημα στο να αποκρούσει. Και δεύτερον η ΑΕΚ πληρώνει/συντηρει αυτή την στιγμή 4 τερματοφύλακες (Στρακόσια/ Μπρινιόλι/ Στάνκοβιτς/Αθανασιάδης) που της κοστίζουν  συνολικά τον χρόνο μαζί με τους φόρους κοντά στα 4.000.000, υπολογίζει μόνο τους δυο, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τους άλλους δυο και έχει βγει στην αγορά για να πάρει και πέμπτο τερματοφύλακα. Τραγικό και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει στο αφεντικό.

ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ: Ο Σεπτέμβριος κατά 95% δεν θα τον βρει στην Τούμπα αφού θα έχει πωληθεί. Είναι αποφασισμένο και συμφωνημένο μεταξύ του κλαμπ και της πλευράς του παίκτη και του ατζέντη του (Πασχάλης Τουντούρης). Με συγκεκριμένα ποσά: 10.500.000 transfer fee, 1.500.000 bonus στόχων και ποσοστό μεταπώλησης κάτω του 17%. Απλά αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών προκριματικών του ΠΑΟΚ, δηλαδή τέλη Αυγούστου. Υπάρχουν μάλιστα δυο συγκεκριμένες ομάδες, μια γερμανική και μια ιταλική, με την μια στο τέλος να είναι η… κερδισμένη! Για την γερμανική ξέρουμε πως πρόκειται για τη Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία πούλησε 40 εκατομμύρια τον στόπερ της Πάτσο και έχει το απαραίτητο μπάτζετ για τον “Κούλιε”, τον οποίο κοιτάει εδώ και έναν χρόνο.

 

ΤΣΑΛΟΦ: Είχε προταθεί στον Ολυμπιακό πριν κλείσει στον ΠΑΟΚ αλλά και πριν οι ερυθρόλευκοι φτάσουν σε deal done τον Γιάρεμτσουκ. Θεωρητικά ο Ρώσος είναι πιο ακριβή περίπτωση αφού και χρηματιστηριακή η αξία του είναι υπερ-τριπλάσια από του Ουκρανού (11.000.000 έναντι 3.500.000) και η αγορά του τελευταίου κόστιζε λιγότερα ( 2.000.000 το πληρωμένο transfer fee στην Μπριζ, 3.000.000 το buy out του Τσάλοφ στην ΤΣΣΚΑ). Οι ετήσιες αποδοχές τους πάντως βάσει συμβολαίων πάνω κάτω είναι οι ίδιες (κάτω από 1.800.000 τον χρόνο). Ο Ολυμπιακός παρότι εξέτασε την περίπτωση Τσάλοφ δεν προχώρησε αν και θα μπορούσε να τον κλείσει. Πρώτον γιατί ο Τσάλοφ με εξαίρεση ένα 6μηνο κι αυτό όχι καλό στην Βασιλεία δεν έχει αγωνιστεί ξανά εκτός Ρωσίας. Και δεύτερον επειδή ο Μεντιλίμπαρ προτιμούσε σαφώς τον ύψους 1,91 Γιάρεμτσουκ από τον 1,81 Τσάλοφ (φέρνει περισσότερο σε… Ελ Κααμπί ο Ρώσος)!

Από εκεί και πέρα η CAA Base, το Γραφείο που εκπροσωπεί τον Τσάλοφ, έχει σούπερ σχέση με την οικογένεια Μαρινάκη και αν ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν για τον Ρώσο φορ θα .απλοποιούσε τα πράγματα(όπως είχε κάνει παλαιότερα με τον Χουάνγκ). Ίσως κι αυτό να έπαιξε ρόλο στο να μείνει εκτός συζητήσεων με τον ΠΑΟΚ για τον Τσάλοφ η Base, όπως δηλαδή ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης. Σύμφωνα πάντως με την ελληνική πιάτσα agents, περισσότερο τεχνητή – για τα… μάτια του Ιβάν – ήταν αυτή η… απόσυρση της BASE από την μεταγραφή του Τσάλοφ στους Πρωταθλητές Ελλάδας!!!

Διαβάστε ακόμη: