ΚΑΜΑΡΑ/ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Ούτε Ινμπεόμ Χουάνγκ, ούτε Μαντί Καμαρά αλλά… Σέκο Φοφανά για την ΑΕΚ! Ο Νοτιοκορεάτης μέσος πωλείται 10.000.000 ευρώ από τον Ερυθρό Αστέρα, που έχει ήδη δυο προτάσεις 8 και 7 εκατομμυρίων από γερμανική και γαλλική ομάδα (την  Μονακό) και η Ένωση μάλλον τον έχει… ξεχάσει ήδη. Όσον αφορά στον Γαλλο- Αφρικανό χαφ, που ήδη … αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό, έπαιξε για την ΑΕΚ που δεν του έδινε όμως, το συμβόλαιο που ζητούσε και πλέον βρίσκεται σε… απευθείας διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ. Με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να του προσφέρουν 3ετές, με net αποδοχές 1.400.000 ευρώ τον χρόνο αλλά να υπάρχει διαφορά στο bonus signing που απαιτεί ως ελεύθερος η πλευρά Καμαρά (έχει πέσει στο 1.500.000 αλλά οι ασπρόμαυροι δεν φτάνουν καν σε 7ψηφιο ποσό για μπόνους υπογραφής)! Ο Μαντί όντως αποτελεί τον Νο 1 στόχο του ΠΑΟΚ για την κάλυψη της θέσης του κεντρικού χαφ (ο Λουτσέσκου θεωρεί πως θα κουμπώσει πλήρως με τον Μεϊτέ) κι αν δεν καθυστερήσει να αποφασίσει και κλείσει μέσα στον Ιούνιο, τότε είναι πολύ πιθανόν να γίνει κάτοικος Τούμπας. Με τον Καμαρά να έχει ήδη μιλήσει και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, προκειμένου ο Ρουμάνος κόουτς να του εξηγήσει πως σκέφτεται τον ρόλο του στην ομάδα και ουσιαστικά να τον “ψήσει”…

ΦΟΦΑΝΑ: Παριζιάνος αλλά με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ψηλό κεντρικό χαφ (8άρι που παίζει και 6άρι), με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 16.000.000 και που πριν από 10 μήνες η αγορά του από την Λάνς κόστισε στην Αλ Νάσρ του Κριστιάνο Ρονάλντο 25.000.000 ευρώ! Ακριβώς ένα χρόνο πριν ο Σέκο Φοφανά “κόστιζε” 32.000.000 ευρώ (limit up η μετοχή του) ενώ στην μέχρι τώρα καριέρα του πληρώθηκαν σε transfer και loan fee συνολικά 39 εκατομμύρια!! Στην Αλ Νασρ τα… έσπασε νωρίς και έτσι 31 Γενάρη δόθηκε δανεικός στην Αλ Ετιφάκ. Έχει συμβόλαιο ως το 2026 αλλά θέλει να φύγει από την Σαουδική Αραβία, παρότι εκεί παίρνει 4.000.000 ετησίως ( τα οποία εννοείται πως δεν θα βρει στην Ευρώπη)! Μάνατζερ του είναι ο Μεϊσά Ν’ Ντιαγέ (ατζέντης μεταξύ άλλων του Μαζουακού, στην Ελλάδα είχε καλή σχέση με τον Ολυμπιακό) ενώ φέρεται ο Φοφανά να έχει προταθεί σε Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ.

Αυτή που έδειξε ενδιαφέρον ,άμεσα ήταν η Ένωση: ο Αλμέιδα τον ενέκρινε και ο Μελισανίδης εντυπωσιάστηκε στην ιδέα μιας τέτοιας μεταγραφής (ως δανεικός σε πρώτη φάση) και έδωσε εντολή να την… ψάξουν/κυνηγήσουν/παλέψουν! Ασφαλώς και είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, κυρίως θα είναι πολύ δαπανηρή, αλλά συγχρόνως και μια εντυπωσιακή κίνηση εφόσον ολοκληρωθεί. Κάτι που χρειάζεται άλλωστε όλος ο Οργανισμός και ο κόσμος της ΑΕΚ, μετά το διπλό σοκ που βίωσαν με την απώλεια ενός “δικού “τους πρωταθλήματος αλλά και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό μέσα στο “σπίτι” τους, την “Αγιά Σοφιά”. Οπότε ο Φοφανά φαντάζει ως ιδανική ρελάνς. Μην ξεχνάμε πως ο … εγχώριος ανταγωνισμός έχει απογειώσει τα μπάτζετ, αν κρίνουμε από τα λεφτά που δίνει ο Αλαφούζος για προπονητή στον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ για την αγορά πρωτοκλασάτων χαφ και σέντερ φορ!!!

Διαβάστε ακόμη