ΠΙΝΕΔΑ/ΕΛΙΑΣΟΝ: Είναι οι δυο παίκτες της ΑΕΚ με την μεγαλύτερη ζήτηση στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Όλες οι μεγάλες ομάδες του Μεξικού … σφάζονται στα πόδια του Ορμπελίν ενώ για τον Βραζιλιανο-Σουηδό γουίνγκερ το νέο μεγάλο μανατζερικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί πηγαίνει προτάσεις στην ΑΕΚ. Για να κάνουμε σούμα με τις πιο ενδεικτικές – υψηλές: η Μοντερέι ειδοποίησε πως μπορεί να καταθέσει προσφορά στην Ένωση 12.000.000 δολαρίων για τον Πινέδα! Και η Πούμας έκανε επίσημη πρόταση 7.000.000 δολαρίων για τον Ελίασον που μαζί με κάποια μπόνους στόχων μπορεί να φτάσει στα 9.000.000 ! Η απάντηση της ΑΕΚ, στην εποχή της νέας ιδιοκτησίας, του “Super Mario” Ηλιόπουλου ήταν “όχι” και στις δυο περιπτώσεις. Και η ενημέρωση προς την πιάτσα, για τις νέες …τιμολογήσεις: ο Πινέδα πωλείται 25.000.000 δολάρια ενώ ο Ελίασον με 15.000.000! Άλλωστε ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, αν δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα να πουλήσει και οι παίκτες δεν πιέζουν το κλαμπ να τους παραχωρήσει. Εδώ ο Αλαφούζος έχει φτάσει να ζητάει +30.000.000 για τον Ιωαννίδη!!

Ο μεγάλος αστερίσκος εδώ είναι ο Πινέδα να κάνει σούπερ Κόπα Αμέρικα και να έρθει μια ενδεχόμενη “πρόταση στην ΑΕΚ που δύσκολα θα μπορείς να αρνηθείς” και θα έχει το boostάτισμα του Μεξικάνου άσου ( κακά τα ψέματα, ο Ορμπελίν είναι ο μοναδικός κιτρινόμαυρος που θεωρείται από τον Αλμέιδα κομβικός σε οποιαδήποτε συνθήκη ενδεκάδας για την ΑΕΚ). Όσον αφορά στον Ελίασον, αναμένεται σύντομα να του γίνει αναπροσαρμογή αποδοχών και νέο συμβόλαιο με σχεδόν διπλασιασμό, κοντά στις 900.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές…

ΘΩΜΑΣ ΣΤΡΑΚΟΣΙΑ: Έκανε ένα πολύ καλό Euro, παρότι η Αλβανία αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων με δυο ήττες και μια ισοπαλία. Σίγουρα πάντως ισχυροποίησε την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ενόψει της καλοκαιρινής αποχώρησης του από την Μπρέντφορντ και το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για να τον αποκτήσουν. Στην αγγλική ομάδα έχει συμβόλαιο με μεικτές ετήσιες αποδοχές 1.950.000 ευρώ και στην αγορά είχε βγει ζητώντας 1.500.000 τον χρόνο. Πριν ξεκινήσει το Euro αυτά τα χρήματα δεν τα έβρισκε πουθενά, για αυτό και η ΑΕΚ που τον φλερτάρει εδώ και ένα μήνα προσπάθησε να τον κλείσει πριν πάει στην Γερμανία. Δεν τα κατάφερε παρότι ανέβασε την προσφορά της χρησιμοποιώντας και Έλληνα ατζέντη, φιλικό στην οικογένεια Στρακόσια κι αυτό μπορεί να της… κοστίσει, να τον χάσει τώρα. Σύμφωνα με την ελληνο -ιταλική πιάτσα agents η τελική προσφορά της ΑΕΚ στον διεθνή Αλβανό πορτιέρε είναι σχεδόν 1.300.000 ετήσιες αποδοχές, με κλειστό 3ετές συμβόλαιο. Με την προϋπόθεση πως θα αποδεσμευτεί από την Μπρέντφορντ.

Η εκτίμηση της στήλης (όχι αβάσιμη πάντως) είναι πως στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν είχε ήδη ανανεώσει με τον Τζολάκη, σίγουρα θα κατέθετε πρόταση στον διεθνή Αλβανό τερματοφύλακα, με τις πιθανότητες τότε να ήταν υπέρ των Πειραιωτών εφόσον όντως σκέφτεται να γυρίσει και να παίξει στην Ελλάδα! Για την… ιστορία, οι ερυθρόλευκοι έψηναν τον Στρακόσια εδώ κι αρκετά χρόνια. Μάλιστα πριν από δυο καλοκαίρια, όταν έμεινε ελεύθερος από την Λάτσιο, οι δυο πλευρές έφτασαν κοντά σε μια συνεργασία. Με την σύμφωνη γνώμη και του Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει 3άδα στο τέρμα με τους Βατσλίκ/Τζολάκης/Στρακόσια!!! Ο τελευταίος όμως, ψαχνόταν να συνεχίσει σε ένα από τα τοπ 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όντως κατέληξε στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Μπρέντφορντ. Μόνο που σταδιακά σε αυτή έγινε παγκίτης, κάτι που τον οδηγεί τώρα στη. … εθελούσια έξοδό του.

ΤΙΑΓΚΟ ΡΟΜΑΝΟ: Πρώτα τον καλούν στην Εθνική Αργεντινής U 23. Μετά ακολουθεί ποστάρισμα του διάσημου Ιταλού δημοσιογράφου, Φαμπρίτσιο Ρομάνο πως τον θέλουν Λάτσιο/Φέγενορντ/Τορίνο. Και εσχάτως κοτζάμ Λιονέλ Μέσι του στέλνει βίντεο στο οποίο μαζί με τον συμπαίκτη του στην Αργεντινή, Ντε Πολ, εύχονται στο 18χρονο Τιάγκο χρόνια πολλά!!! Και όλα αυτά ενώ είναι σε διαπραγμάτευση οι αποδοχές και οι όροι για το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό!! Ο Τιάγκο Ρομάνο αναμφίβολα είναι σήμερα ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο της πράσινης Ακαδημίας, τον οποίο από τα 15 του χρόνια όλα τα μεγάλα ελληνικά μανατζερικά Γραφεία τον πολιορκούσαν αλλά ουσιαστικά την διαχείρισή του είχε πάντα ο πατέρας του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Ρομάνο. Τους τελευταίους μήνες ο σούπερ ταλαντούχος αριστερός εξτρέμ… πήγε στον μεγάλο Αργεντινό ατζέντη Χιντάλγκο ( έχει πελάτες τον Αλβαρές της Σίτι και τον … Παβόν που θέλει ο ΠΑΟ)! Κάτι που προφανώς… διευκόλυνε τις παταπάνω εξελιξειςκαι τον ντόρο που γίνεται για τον “μικρό” (έχει προτυπό του τον Ντι Μαρία).Όλο αυτό το σκηνικό μπλόκαρε – προς το παρόν – και την υπογραφή του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός δεν υπολόγισε όλο αυτό το ξαφνικό…μπουμ με τον Τιάγκο Ρομάνο και το οποίο ισχυροποίησε την διαπραγματευτική θέση της πλευράς του νεαρού άσου,.”Βάζοντας” την πίεση πλέον στο κλαμπ για να μην τον χάσει. Κάπως έτσι ,λοιπόν, ενώ ο Τιάγκο Ρομάνο είχε ειδοποιηθεί πως θα ξεκινούσε προετοιμασία στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες του Διέγκο Αλόνσο και θα ακολουθούσε την ομάδα στο εξωτερικό, δεν… εμφανίστηκε στο Κορωπί, ούτε ταξίδεψε για το Σάλτσμπουργκ!!! Μάλιστα στην θέση του κλήθηκε από τον ΠΑΟ Β ο Κρυπαράκος! Τι είχε συμβεί πουν… αποσιωπήθηκε μάλιστα; Η οικογένεια Ρομάνο ζητάει από τον ΠΑΟ μηνιαίες αποδοχές 4.000 ευρώ για τον Τιάγκο, αλλά κι ένα signing bonus ύψους 50.000 ευρώ !!! Συν, να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τον κόουτς Αλόνσο!! Αρχικά οι πράσινοι δεν το δέχτηκαν, για αυτό και ο Τιάγκο Ρομάνο δεν είναι διαθέσιμος στον Διέγκο Αλόνσο για την προετοιμασία αλλά υπάρχει θετική αύρα (και όχι μόνο) πως θα επιτευχθεί deal done, με αμοιβαίες εκατέρωθεν υποχωρήσεις (οι περισσότερες από πλευράς ΠΑΟ). Λγεται άλλωστε πως καιροφυλακτούν… Ολυμπιακός και ΑΕΚ!!!

Διαβάστε ακόμη