MΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΣΑΡΙ: Ο 65χρονος πρώην προπονητής του Μανδά στην Λάτσιο, από την οποία παραιτήθηκε στις 13 Μαρτίου, φιγουράρει τις τελευταίες ημέρες, στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ως ένας από τους δύο βασικούς υποψήφιους για να αναλάβουν την τεχνική του ηγεσία! Η στήλη ψάχτηκε τόσο στην ιταλική, όσο κα στην ελληνική πιάτσα agents, για να μάθει αν όντως αληθεύει και τι ισχύει τελικά! Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο Παναθηναϊκός όντως βολιδοσκόπησε τον 65χρονο πρώην προπονητή των Λάτσιο/Τσέλσι/Γιουβέντους/Νάπολι, ενδεικτικό και του πόσο… υψηλούς στόχους βάζει για τον “αντι-Τερίμ”! Μάλιστα φέρεται να έφινε και ραντεβού των δυο πλευρών, είτε με τον ίδιο τον Σάρι, είτε με τον ατζέντη του και τον Ιταλού κόουτς να συμμετέχει με βιντεοκλήση! Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Σαρι δεν ήταν αρνητικός, το αντίθετο. Φέρεται να ζήτησε 7.000.000 ευρώ για τον ίδιο για 2ετές συμβόλαιο συν τα έξτρα για το σταφ του!!! Και απάντηση/ενημέρωση από το τριφύλλι εντός 10ημέρου. Έβαλε δηλαδή και ντέντ λάιν…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ: Στις αρχές της εβδομάδας έσκασε η… βόμβα σε MME της Θεσσαλονίκης, που μετά επιβεβαιώθηκε από το αυστριακά Kickers, πως η Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ έχει φτάσει να προσφέρει 15.000.000 ευρώ συν 18% ποσοστό μεταπώλησης στον ΠΑΟΚ για να αγοράσει τον “νέο Κούδα”! Στην συνέχεια διέρρευσε πως είναι μια προσφορά που είχε γίνει στον δικέφαλο την εβδομάδα  που είχε τα ντέρμπι με ΠΑΟ, Άρη πριν ακόμη δηλαδή στεφθεί πρωταθλητής. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή η Σάλτσμπουργκ είχε βάλει χρονικό περιθώριο στον ΠΑΟΚ για να την αποδεχτεί ή όχι μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου! Οι πληροφορίες διίστανται: μανατζερικά λένε πως το deal θα γίνει, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήδη… ξενέρωσαν και το έδειξαν στο άκουσμα της είδησης, ο Λουτσέσκου προτιμάει να έχει τον “Ντέλια” μέχρι τέλη Αυγούστου για να πετύχουν το όνειρο της πρόκρισης συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, η διοίκηση είναι μάλλον θετική στην πώληση και ο Γκαγκάτσης σε δήλωσή του παραδέχτηκε πως είναι πιθανόν να πουληθεί ο νεαρός σταρ των ασπρόμαυρων!

Η τελική απόφαση ασφαλώς και θα είναι του Ιβάν Σαββίδη. Η πιάτσα λέει πως με 17,5  εκατ. συν 20% ποσοστό μεταπώλησης θα έλεγε το ναι και εξ ου η διαπραγμάτευση που συνεχίζεται. Η Σάλτσμπουργκ όμως, επιμένει πως τα 15.000.000 είναι το ταβάνι της και θα αποτελέσει ρεκόρ αγοράς παίκτη στην ιστορία της (13.200.000 το υψηλότερο transfer fee που έχει πληρώσει, το καλοκαίρι του 2022)! Οι Αυστριακοί βιάζονται, το market όμως, καλά καλά δεν έχει ανοίξει και στον ΠΑΟΚ πρώτα θέλουν να βρουν και να ανακοινώσουν τον αντικαταστάτη του και μετά την πώληση του “Ντέλια”. Ο τελευταίος πάντως είναι θετικός για την αυστριακή ομάδα, που παίρνει, εξελίσσει και μεταπωλεί νεαρούς ταλαντούχους (Χάαλαντ, Αντεμπέγι κ.α.) ενώ του προσφέρουν και 5ετές συμβόλαιο με εγγυημένες αποδοχές συνολικά 7.500.000 ευρώ!!!

 

ΑΝΤΟΝ ΜΙΡΑΝΤΣΟΥΚ: Είναι Ρώσος, ο 28χρονος δίδυμος αδερφός του Αλεξέι της Αταλάντα. Και οι δυο διεθνείς και οι δυο μεσοεπιθετικοί (“δεκάρια” που παίζουν και στα άκρα), ομόσταβλοι στο Γραφείο “SHPINEF VADIM”, με τον έναν να αγωνίζεται από το 2017 στην Λοκομοτίβ με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 ευρώ και τον άλλο από το 2020 στην Serie A (μεταγραφή 14,5 εκατ. ευρώ, επίσης από τους σιδηροδρομικούς της Μόσχας), με χρηματιστηριακή αξία 9.000.000! Τι μάθαμε; Πως ο Γιώργος Σαββίδης έχει ήδη προχωρήσει την υπόθεση Άντον Μίραντσουκ, κάνοντας μάλιστα και επίσημη πρόταση ενώ πλέον περιμένουν τις απαντήσεις και… αισιοδοξούν στην Τούμπα. Προφανώς και τον θέλουν για “αντί- Κωνσταντέλια”. Ο Άντον Μίραντσουκ, με τις 28 συμμετοχές και τα 7 γκολ με την Εθνική Ρωσίας, την τρέχουσα σεζόν μέτρησε συνολικά 38 παιχνίδια/8γκολ/7 ασίστ με την Λοκομοτίβ! Στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η μετοχή του είχε πιάσει limit up τον Αύγουστο του 2019, όταν “κόστιζε” 16.000.000 ευρώ! Δεν έχει φύγει ποτέ εκτός Ρωσίας, δεν έχει παίξει σε άλλη ομάδα εκτός της Λοκομοτίβ. Επαναλαμβάνω ο Γιώργος Σαββίδης δουλεύει την υπόθεσή του με το που έσκασε η προσφορά της Σάλτσμπουργκ για Κωνσταντέλια, προφανώς έχοντας την έγκριση του Λουτσέσκου…

ΜΠΑΛΝΤΟΚ/ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε για 3 χρόνια, με συνολικές αποδοχές που λέγεται ότι θα φτάσουν τα 2.000.000 ευρώ, τον Τζόρτζ Μπάλντοκ. Μια μεταγραφή βέβαια που είχε κλείσει πριν από τον Πάσχα αφού ο 31χρονος διεθνής Πρεμιερλιγκάτος ομογενής αμυντικός έμενε ελεύθερος από την Σέφιλντ. Είναι μια επιλογή ουσιαστικά του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης με βασικούς του ελληνικού στοιχείου/κορμού του ρόστερ (Γιαννούλης, Πέλκας, Μασολυρας, Χατζηδιάκος οι υπόλοιποι στόχοι του ΠΑΟ), για την οποία είχε δώσει την έγκρισή του και ο πρώην κόουτς του τριφυλλιού Φατίχ Τερίμ! Ο Μπάλντοκ προφανώς προορίζεται για βασικός δεξιός μπακ την νέα σεζόν ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η ανανέωση του Κώτσιρα. Βέβαια στο ρόστερ υπάρχει και… τρίτος δεξιός μπακ, επίσης διεθνής, που με Γιοβάνοβιτς είχε γίνει Νο 1 στην θέση και αποτελούσε μεγάλο πρότζεκτ για το κλαμπ, ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο 22χρονος φουλ μπακ να οδηγηθεί στην… έξοδο κι ας έχει συμβόλαιο ως το 2025 με τον Παναθηναϊκό (από τους πλέον χαμηλόμισθούς, με αποδοχές λιγότερες από 100 χιλιάρικα ετησίως! Μια αποχώρηση/πώληση που πλέον δείχνει περισσότερο επιθυμία του “Βάγια”, ειδικά μετά το προσωπικό γκολ που χάτισε ένα Κύπελλο στον ΠΑΟ κι ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι στον Αλαφούζο. Παίζει φυσικά ρόλο και το γεγονός πως έχει ενημερωθεί (ακόμη και δια ζώσης) για το επίσημο ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, όπως η Τουλούζ και η Χοφενχάιμ. Μάλιστα συνολικά 9 κλαμπ του εξωτερικού φλερτάρουν τον Βαγιαννίδη ( κι από Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία). Στην ελληνική πιάτσα agents ξέρουν από τον ΠΑΟ πως κοστολογείται με +6.000.000 ευρώ αφού υπάρχει και το υψηλό ποσοστό μεταπώλησης που κρατάει η Ιντερ κι ανέρχεται στο 38%.

Διαβάστε ακόμη: