Η στήλη εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα την συμφωνία του Γκους Πογέτ με την ΕΠΟ, αποκαλύπτοντας όρους/ποσά/χρόνους/δεσμεύσεις/ρήτρες που δεν έχουν γραφτεί. Όπως και τα “απαγορευτικά” σε κλήσεις συγκεκριμένων παικτών που πλέον αίρονται!

Μαζί με τον ατζέντη – έκπληξη, που συνόδεψε τον Ουρουγουανό (εκλεκτορά μας πλέον) στα Γραφεία του Πάρκου Γουδή και έβαλε την σφραγίδα του στα συμβόλαια. ‘Όπως και την ανταγωνίστρια Εθνική της “γαλανόλευκης”, στην διεκδίκηση του “φιλέλληνα” (κατά δήλωσή του) Πογέτ.

Έχουμε και λέμε ,λοιπόν, από το 1 έως το 10

1. Το συμβόλαιο του Γκους Πογέτ με την ΕΠΟ είναι 2ετές! Ούτε 16, ούτε 18, ούτε 12 μηνών…

2. Στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ελλάδας ο Γκους Πογέτ θα έχει δυο, δικούς του, βοηθούς. Και οι δυο θα είναι προπονητές, ο ένας αναλυτής!

3. Το θέμα του γυμναστή στην Εθνική Ελλάδας με εκλέκτορα τον Πογέτ είναι λίγο περίπλοκο στο δεδομένο τάιμινγκ. Επί Φαν Σχιπ ήταν ο Γιάννης Κωτσής. Ο Ουρουγουανός δεν φέρνει γυμναστή, ούτε… πέρασε στην “γαλανόλευκη” τον Βούλγαρη (μένει στην ΑΕΚ), τον οποίο είχε μαζί του στις προηγούμενες δουλειές του, σε Κίνα και Χιλή. Ακούγεται ως σοβαρό ενδεχόμενο η Εθνική να πάει σε γυμναστή που τώρα είναι σε Ακαδημία ομάδας της Big 4, ανεξάρτητα με την παραμονή Κωτσή…

4. Οι ετήσιες αποδοχές του Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας θα ανέρχονται κοντα στις 580.000 ευρώ. Στο φιξ αυτό ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι αμοιβές των δυο συνεργατών του που φέρνει και θα τους πληρώνει ο ίδιος!

5. Ο Γκους Πογέτ, δηλαδή, είναι πιο φθηνός/οικονομικός από τον προκάτοχό του, τον Φαν Σχιπ! Βέβαια ο Ουρουγουανός εκλέκτωρ θα έχει πολύ πιο υψηλά μπόνους από εκείνα του Ολλανδού…

6. Για πρώτη φορά ο Πογέτ θα δουλέψει ως εκλέκτορας, δηλαδή σε πάγκο εθνικής ομάδας. Μάλιστα την ίδια εποχή είχε πρόταση εκτός από την ΕΠΟ κι από την Εθνική του Κουβέιτ με τριπλάσιες αποδοχές…

7. Σε επίπεδο συλλόγων ο Πογέτ δέχτηκε επίσης προτάσεις από δυο ομάδες. Μια από το Μεξικό και μια από την αγγλική τσάμπιονσιπ. Και πάλι όμως, προτίμησε την… Ελλάδα!

8. Το deal του Πογέτ με την ΕΠΟ, από πλευράς ατζέντηδων, φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παναγιωτάκη! Από τους παλαιότερους, πιο έμπειρους και έμπιστους, με πολύ χαμηλό προφίλ, καταφέρνει να διατηρεί καλές σχέσεις και συνεργασίες με όλη την Big 4. Έχει στο πελατολόγιο του τους Γιαννούλη/Κουλούρη/Καρνέζη/Τζαβέλα/Ράσταβατς ενώ πρόσφατα ενεπλάκει και στη στρατηγικής συμφωνίας συνεργασία του Ολυμπιακού με το υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας!

9. Είναι επιβεβαιωμένο πως στο συμβόλαιο της ΕΠΟ με τον Πογέτ υπάρχουν εκατέρωθεν ρήτρες, με τις οποίες μπορεί να σπάσει μονομερώς στο χρόνο πάνω! Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται και οι δυο πλευρες. Η Ομοσπονδία γιατί είχαν ακουστεί κάποιες… ενστάσεις από συμβούλους για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Ουρουγουανού. Και ο Πογέτ επειδή για πρώτο φορά θα δουλέψει ως εκλέκτορας, δεν το ξαναδοκίμασε για να δει αν του αρέσει/ του πάει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ο τι τα τελευταία χρόνια ο Γκους κατά μέσο όρο ανά 9 μήνες άλλαζε πάγκο…

10. Ο Γκους Πογέτ εξαρχής ξεκαθάρισε πως θα έχει τον αποκλειστικό λόγο στις επιλογή των κλήσεων και ο τι αυτές θα ξεκινήσουν απο… μηδενική βάση! Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή παραγράφονται, με αυτόν στον “γαλανόλευκο” πάγκο, τα “απαγορευτικά” που ίσχυαν επί προκατόχου του, στις κλήσεις συγκεκριμένων ονομάτων/διεθνών!