Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή, πρωτοσέλιδο κεντρικό δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας το οποίο στρεφόταν κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία λέγεται ότι ο νυν Διοικητής φέρεται να «έχει κλειδώσει» μία ακόμη θητεία, ως πρώτη επιλογή Μητσοτάκη!

Το δημοσίευμα κατά Στουρνάρα, ήρθε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του Τραπεζίτη στην «Ομάδα Αλήθειας» για τις πιέσεις και τις «επιθέσεις» που δέχτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν δέχτηκε να τοποθετήσει διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, πλήρως ακατάλληλη και κομματικής προέλευσης και επιλογής!

Η συνέντευξη αυτή κατ’ άλλους θεωρήθηκε ότι έγινε επειδή «κλείδωσε» η επόμενη θητεία στην ΤτΕ και σύμφωνα με άλλες πηγές επειδή ο Ι. Στουρνάρας παρά τις διαβεβαιώσεις αισθανόταν ανασφάλεια και ήθελε να καταδείξει την ταύτιση του με την σημερινή κεντρική εξουσία!

Το γεγονός είναι πάντως πως το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης εφημερίδας έρχεται να καταδείξει ότι στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και σε διάφορους κύκλους υπάρχουν αντιδράσεις για την επιλογή του, ενώ τα στοιχεία κατά Στουρνάρα φέρεται να έχει παράσχει στην εφημερίδα εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης και μάλιστα πρωτοκλασάτος!

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι πράγματι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που του έχουν δοθεί, η τρίτη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει «κλειδώσει» και τούτο διότι συγκεκριμένα κέντρα φέρεται να προάγουν μια άλλη επιλογή και ειδικότερα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη!

Ο οποίος την ώρα τούτη φαίνεται ότι έχει μείνει πολύ πίσω στο μελλοντικό παιχνίδι της διαδοχής Μητσοτάκη – όποτε και αν αυτό προκύψει- άρα αναζητεί έναν μελλοντικό ισχυρό πόλο, βγαίνει από το παιχνίδι της κεντρικής εξουσίας και ανακτά τον τεχνοκρατικό του ρόλο μετά την αποτυχημένη – καλώς ή κακώς- τοποθέτηση του στη θέση του Αντιπροέδρου, όπου κατέστη διακοσμητικός, εξαφανίστηκε από τον χάρτη και περιοριζόταν σε μεμονωμένες παρεμβάσεις σε υπουργούς, που προκαλούσαν γκρίνιες, δυσφορίες και αρνητικό κλίμα στο υπ. Συμβούλιο!

Διαβάστε ακόμη: