Ο ιαπωνικός διαφημιστικός κολοσσός Dentsu Group και πέντε άλλες εταιρείες έχουν κατηγορηθεί για φερόμενη νοθεία των συμβάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Η είδηση έρχεται αφότου οι ρυθμιστικές αρχές υπέβαλαν ποινικές καταγγελίες κατά των εταιρειών και επτά ανώνυμων ατόμων.

Η ανακοίνωση προέκυψε μετά από μήνες ερευνών για εικαζόμενη διαφθορά στον σχεδιασμό και τη χορηγία Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών διοργανώσεων.

Η Dentsu με έδρα το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία της Ιαπωνίας.

Η Dentsu με έδρα το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία της Ιαπωνίας.

Την Τρίτη, η εταιρεία δήλωσε σε σχετικό δελτίο τύπου ότι «παίρνει την κατάσταση στα σοβαρά και ζητά την ειλικρινή της συγγνώμη στους επιχειρηματικούς εταίρους, τους μετόχους και όλα τα άλλα σχετικά μέρη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή ανησυχία μπορεί να προκαλέσει».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ένας πρώην υπάλληλος του ομίλου, ο οποίος τώρα εργάζεται σε μία από τις θυγατρικές του, είχε κατηγορηθεί «για φερόμενη παραβίαση του αντιμονοπωλιακού νόμου σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Μια άλλη από τις κατηγορούμενες εταιρείες, η Hakuhodo DY Holdings, είπε ότι ένας υπάλληλος της θυγατρικής της, η Hakuhodo DY Media Partners είχε «κατηγορηθεί από την Εισαγγελία της Περιφέρειας του Τόκιο με βάση κατηγορίες που ασκήθηκαν από την επιτροπή».

«Λαμβάνουμε επίσης αυτή την κατάσταση πολύ σοβαρά. Ολόκληρος ο όμιλος Hakuhodo DY έχει δεσμευτεί στην πλήρη συμμόρφωση και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η Ιαπωνική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου (FTC) υπέβαλε καταγγελίες κατά της Dentsu, της Hakuhodo DY Holdings και τεσσάρων άλλων διαφημιστικών εταιρειών.

«Καθορίσαμε ότι πρόκειται για μια κακόβουλη και σοβαρή υπόθεση που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε ερευνητής στο FTC.

Οι άλλες εταιρείες δεν απάντησαν αμέσως στα σχετικά αιτήματα διεθνών μέσων ενημέρωσης για σχολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα