Ξεκίνησε η απογραφή 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ. Οι 60.000 απογραφείς έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα τα έγγραφα προκειμένου να γίνουν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις.

Απογραφή 2021: Ποια είναι η διαδικασία

Μετά την παραλαβή των εγγράφων ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxisnet, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορέσει να αυτοαπογραφεί ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο, τότε μετά τις 27 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δια ζώσης επισκέψεις των απογραφέων προκειμένου να γίνει η απογραφή με τον «παραδοσιακό τρόπο».

Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις και διευκρινίσεις.

Σύνθημα της απογραφής 2021, διαδικασία απογραφής του πληθυσμού η οποία ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, είναι το «Όλοι μετράμε» όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο.

Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ίδιος ολοκλήρωσε τη διαδικασία της απογραφής για την οικογένειά του «πανεύκολα και γρήγορα. Μόνο με λίγα κλικ στον υπολογιστή μου. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Έτσι η Πολιτεία θα διαθέτει τα σωστά δεδομένα για τον πληθυσμό και τις ανάγκες του, ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Να γνωρίζει τη δύναμη κάθε Περιφέρειας και δήμου, αλλά και την κατάσταση των νοικοκυριών, ώστε να φροντίζει καλύτερα για την προστασία και τη χρηματοδότησή τους. Σύμμαχός μας είναι και πάλι το gov.gr».

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22α Οκτωβρίου 2021.

Προπαρασκευαστικό στάδιο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών αποτελεί η Απογραφή Κτιρίων, τα στοιχεία για την οποία θα συλλεχθούν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2021 έως του Σεπτέμβριο του 2021, με ημερομηνία αναφοράς την 30η Ιουνίου 2021.