Τα τροπικά νησάκια είναι πολύ όμορφα. Τα ιδιωτικά τροπικά νησάκια είναι ακόμα πιο όμορφα. Αλλά έχουν ένα σοβαρό «μειονέκτημα»: συνήθως βρίσκονται πολύ μακριά – σε δυσπρόσιτα, τροπικά μέρη.

Αυτός ο κάπως κακομαθημένος και κάργα ελιτίστικος προβληματισμός οδήγησε τους ανθρώπους της Yacht Island Design στη δημιουργία του Tropical Island Paradise. Επισήμως, χαρακτηρίζεται ως «θεματικό γιοτ». Πρακτικά, θα μπορούσε να περιγραφεί ως πλωτό τροπικό νησάκι.

Το «νησάκι» διαθέτει και ηφαίστειο. Που, φυσικά, δεν εκλύει λάβα, αλλά νεράκι, η ροή του οποίου σχηματίζει έναν μικρό καταρράκτη που καταλήγει στην κεντρική πισίνα του σκάφους. Κάτω από το «ηφαίστειο», βρίσκεται η διώροφη σουίτα του ιδιοκτήτη. Η πίσω βεράντα της «βλέπει» θάλασσα, η μπροστινή εξασφαλίζει πλήρη ιδιωτικότητα, αφού καμουφλάρεται από τον καταρράκτη.

Το πρυμναίο κατάστρωμα του Tropical Island Paradise λειτουργεί και ως ελικοδρόμιο. Οι τέσσερις VIP σουίτες του κεντρικού καταστρώματος διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκονάκια και απευθείας πρόσβαση στις καμπάνες της πισίνας.

Οι καμπάνες / καλύβες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ξενώνες και να φιλοξενήσουν τους εξτρά που κουβαλήθηκαν στο πλωτό πάρτι.

Όπως κάθε τροπικό νησάκι που σέβεται την τροπικότητά του, το Tropical Island Paradise διαθέτει και μια πριβέ παραλία, που ξεδιπλώνεται όπου επιθυμούν οι ιδιοκτήτες του. Στον στάνταρ εξοπλισμό του σκάφους περιλαμβάνεται μια μικρή αίθουσα κινηματογραφικών προβολών, ένα εντυπωσιακό play room, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο κι ένα πλήρως οργανωμένο spa.

Η Yacht Island Desing έχει την έδρα της στο Ηνωμένο βασίλειο και ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη ναυπήγηση «θεματικών» πολυτελών σκαφών. Η ολιστική αντίληψη των ιδρυτών της επιβάλλει το εκάστοτε concept να χαρακτηρίζει ολόκληρο το σκάφος – από το σκαρί του ως την τελευταία λεπτομέρεια στο εσωτερικό του. Εκτός από το Tropical Island Paradise, στις «επιπλέουσες πλατφόρμες» της συγκαταλέγεται κι ένα κρουαζιερόπλοιο με θέμα το καζίνο και τους δρόμους του Μονακό, το φουτουριστικό Project Utopia και δύο γιοτ εμπνευσμένα από τη Μέση και την Άπω Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη: