search

ΣΠΟΡ

Αποχωρεί από προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι στις 30 Ιουνίου

"Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους υπόλοιπους τέσσερις μήνες"

Αποχωρεί από προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι στις 30 Ιουνίου

Ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν, με τον Ισπανό προπονητή να εκπλήσσει τους φίλους της ομάδας, αφού οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να αναζητήσουν νέο τεχνικό.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη βαριά ήττα της Μπαρτσελόνα με 5-3 από τη Βιγιαρεάλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συνεχίσει να επικεφαλής των Καταλανών μετά το καλοκαίρι, αναστατώνοντας τους πάντες εντός της ομάδας.

Ο Τσάβι, ο οποίος εδώ και καιρό είχε υποστεί πολύ κριτική, επιθυμούσε να υπογραμμίσει ότι βρίσκεται στο τέλος της περιόδου του ως προπονητής στην Μπαρτσελόνα, αφού έχει λάβει την απόφαση να φύγει από την ηγεσία της ομάδας στο τέλος της χρονιάς.

«Πριν μου κάνετε τις σχετικές ερωτήσεις, θέλω να ανακοινώσω ότι από τις 30 Ιουνίου δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο ίδιος, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Το έχουμε συζητήσει με τον Λαπόρτα και με τον αθλητικό διευθυντή. Νομίζω ότι ο σύλλογος χρειάζεται μια δυναμική αλλαγή. Σκεπτόμενος τον σύλλογο και τους παίκτες, νομίζω ότι θα ελευθερωθούν και θα είναι πιο ήρεμοι. Και σκεπτόμενος ως άνθρωπος του συλλόγου, σκέφτομαι “το καλύτερο είναι να φύγω στις 30 Ιουνίου”. Λέγοντας αυτό, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους υπόλοιπους τέσσερις μήνες, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή σεζόν και ελπίζω να αλλάξει κάτι. Είναι μια κατάσταση, που απαιτεί κοινή λογική και αποφάσισα ότι στις 30 Ιουνίου δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Μπάρτσα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FC Barcelona (@fcbarcelona)

Διαβάστε ακόμη: