Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια, όπου έγινε η κηδεία της 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου είχε προστρέξει για βοήθεια. Την ίδια ώρα, επεισόδια σημειώθηκαν στην Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκε ο 39χρονος για να απολογηθεί για την αποτρόπαιη πράξη του, ενώ μέλη γυναικείων οργανώσεων έδωσαν το «παρών».

Στα Άνω Λιόσια, τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς της 28χρονης. Ο θρήνος της μητέρας της ήταν σπαρακτικός. «Το παιδί μου…», φώναζε, την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες και τη συνόδευε στην τελευταία της κατοικία. Ο πατέρας της Κυριακής δεν έκρυψε την οργή του. Όταν οι δημοσιογράφοι τον πλησίασαν, ζήτησε «θανατική ποινή σε όποιον το κάνει αυτό στις γυναίκες».

Με δάκρυα στα μάτια το τελευταίο «αντίο»

Συντετριμμένοι ήταν οι γονείς αλλά και τα αδέλφια της Κυριακής, που μαζί με συγγενείς και φίλους, δεν μπορούσαν ακόμη να πιστέψουν τι συνέβη το βράδυ της Πρωταπριλιάς.

Η Κυριακή οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία σε λευκό φέρετρο και ντυμένη νύφη. Οι συγγενείς μοίρασαν λευκές μπομπονιέρες.

Οργή στην Ευελπίδων

Αντίθετα, πιο οργισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου την ώρα της κηδείας οδηγήθηκε ο 39χρονος δολοφόνος και πρώην σύντροφος της Κυριακής, για να απολογηθεί για τη δολοφονία της ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας.

Η μεταγωγή του στο κτίριο 9 έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας την ώρα που. Επεισόδια σημειώθηκαν όταν συγκεντρωμένοι για άλλη υπόθεση προσπάθησαν να μπουν στον χώρο. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και έφραξαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν και μέλη γυναικείων οργανώσεων, που φώναξαν συνθήματα κατά του κατηγορουμένου. «Καμία άλλη δολοφονημένη» ήταν ένα από τα συνθήματα.

Η υπεράσπιση προσήλθε με υπόμνημα στην ανακρίτρια, επικαλούμενη χρόνια ψυχικά νοσήματα με νοσηλείες στο παρελθόν, ζητώντας τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 39χρονο.

Ο 39χρονος που σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύντροφό του, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσέρχεται στην δικαστική λειτουργό με υπόμνημα στο οποίο φαίνεται να επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα με νοσηλείες στο παρελθόν. Η υπεράσπιση φέρεται διατεθειμένη να αιτηθεί από την ανακρίτρια την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 39χρονο.

Διαβάστε ακόμη: