Μια απίστευτη τραγωδία αποφεύχθηκε κυριολεκτικά από θαύμα στην Ολλανδία.

Η Τβέντε, μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας είχε προγραμματίσει για το απόγευμα του Σαββάτου (22/6) το πρώτο φιλικό της νέας σεζόν στην έδρα της ερασιτεχνικής STEVO.
Η απόσταση από το Ένσεντε (έδρα της Τβέντε) στο Γκέστερεν (έδρα της STEVO) είναι μόλις 34 χιλιόμετρα και στο μικρό γήπεδο βρέθηκαν κι εκατοντάδες οπαδοί της Τβέντε οι οποίοι είχαν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό κορέο. Μάλιστα είχαν νοικιάσει και ειδικό γερανό προκειμένου να το σηκώσουν την ώρα που οι δύο ομάδες θα έκανε την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο.

Κι όντως αυτό έγινε, μόνο που δευτερόλεπτα πριν αποκαλυφθεί όλο το κορέο, η μεταλλική σκαλωσιά στην οποία είχε στηριχθεί κατέρρευσε πέφτοντας πάνω στους οπαδούς των φιλοξενούμενων!

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ ποδοσφαιριστές, προπονητές, άνθρωποι των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν στο πέταλο για να βοηθήσουν τον κόσμο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα!

Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν στο γήπεδο πέντε ασθενοφόρα και τη ώρα που τα πληρώματα τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες ζητήθηκε από όλους να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο γιατί είχαν κληθεί και δύο ελικόπτερα προκειμένου να μεταφερθούν όσοι χρειαζόταν στο νοσοκομείο το ταχύτερο δυνατό.

Όντως τα δυο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο γήπεδο, ωστόσο προ ανακούφιση όλων δεν υπήρχε κανένας σοβαρός τραυματισμός.

Ο αγώνας όπως ήταν φυσικό αναβλήθηκε με τη διοίκηση της Τβέντε να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με τους οπαδούς θα διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

ιαβάστε ακόμη