Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς για τα επόμενα τρία έτη, με τον Σέρβο άσο να αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας.

Ο πολυδιάστατος γκαρντ αποχαιρετά οριστικά το «τριφύλλι», με τον σερβικό σύλλογο να γνωστοποιεί τον επαναπατρισμό του. Οι Σέρβοι δαπάνησαν 300.000€, ήτοι το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, ύστερα από δέκα χρόνια.

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα:

«Ο Νεμάνια Νέντοβιτς επιστρέφει σπίτι του. Ο διεθνής Σέρβος μπασκετμπολίστας και πρώην παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Βαλένθια, Ολίμπια Μιλάνο και Παναθηναϊκού, είναι το νέο μέλος του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Νεμάνια, παιδί του Αστέρα, επιστρέφει έπειτα από δέκα χρόνια, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1991 στη Νόβα Βαρός. Πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και τα πρώτα του βήματα στον Ερυθρό Αστέρα, στον οποίο αγωνίσθηκε από το 2008 έως το 2012 και μετά, έκανε διεθνή καριέρα, αρχικά στη Λιέτουβος Ρήγας, εν συνεχεία στους Γουόριορς και το NBA και αργότερα, ξανά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Βαλένθια.

Στην Ισπανία έπαιξε, επίσης και στην Ουνικάχα Μάλαγα, με την οποία κέρδισε το EuroCup του 2017, μετά μετεγγράφηκε στην Ολίμπια Μιλάνο όπου παρέμεινε για δύο χρόνια και από το 2020 έπαιξε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021».

H δημοσίευση του Ερυθρού Αστέρα: