Στο «Θέατρο των Ονείρων» η Λίβερπουλ έγραψε ένα εφιαλτικό σενάριο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους οπαδούς της. Μόνη ελπίδα των «κόκκινων διαβόλων» ήταν να τελειώσει το ματς, διότι οι κόκκινοι είχαν μυριστεί αίμα και δεν υπήρχε περίπτωση να χαριστούν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με το πόδι πατημένο στο γκάζι κι έδειξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως δεν πρόκειται ν’ αστειευτεί και να της χαριστεί. Όποιο πλάνο είχε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήγε περίπατο από πολύ νωρίς, καθώς πριν το 15’ η Λίβερπουλ ήταν ήδη μπροστά με 2-0.

Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο τα πράγματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν ν’ αντιδράσουν και να βρουν απαντήσεις σε όσες ερωτήσεις τους έθετε η Λίβερπουλ. Κάπως έτσι το τελικό 5-0 μοιραία ήταν το τελικό αποτέλεσμα με το κλίμα στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ να είναι πολύ βαρύ πλέον.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 5’ όταν ο Σαλάχ πάσαρε στον Κεϊτά κι εκείνος με πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα. Στο 13’ ο Άρνολντ σέρβιρε στον Ζότα με τον Πορτογάλο να επιστρέφει στα γκολ, κάνοντας το 2-0. Η Λίβερπουλ ήταν μαγική και στο 38’ ο Κεϊτά έγινε οργανωτής από σκόρερ. Συγκεκριμένα βρήκε τον Σαλάχ, ο οποίος έκανε το 3-0.

Οι κόκκινοι έβλεπαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε απόλυτη σύγχυση με αποτέλεσμα να μη σταματήσουν να επιτίθενται. Κάπως έτσι στο 45+5’ ο Ζότα σέρβιρε στον Σαλάχ κι εκείνος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 4-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με διάθεση να αντιδράσει και να βάλει δύσκολα στη Λίβερπουλ, όμως αυτό ήταν μάταιο. Οι κόκκινοι έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και κάπως έτσι έφτασαν σ’ ένα ακόμη γκολ. Αναλυτικότερα στο 50’ ο Χέντερσον έκανε μαγική μπαλιά στον Σαλάχ, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση, κάνοντας το 5-0.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να το μαζέψει και λίγο μετά βρήκε γκολ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ακυρώθηκε από το VAR λόγω offside. Στο 61’ μπήκε και η οριστική ταφόπλακα της Γιουνάιτεντ προκειμένου να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Ο Πολ Πογκμπά έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Κεϊτά, έφυγε με φορείο, κι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ταχύτητες έπεσαν και οι ομάδες έπαιζαν, για να… μαθαίνουν.

Έτσι, η Λίβερπουλ πήρε μια σπουδαία νίκη στο «αιώνιο ντέρμπι» με 5-0 και συνεχίζει να καταδιώκει την Τσέλσι, η οποία είναι στην πρώτη θέση αλλά έχοντας έναν παραπάνω βαθμό από τους κόκκινους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χεα, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤομινέι, Φρεντ, Μπρούνο (Καβάνι 62′), Ράσφορντ (Νταλό 62′), Γκρίνγκουντ (Πογκμπά 46′), Ρονάλντο.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (Τζόουνς 27′), Χέντερσον, Κεϊτά (Τσαμπερλέιν 64′), Σαλάχ, Ζότα, Φιρμίνο (Μανέ 77′).

Παρασκευή (22/10)

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 3-1

Σάββατο (23/10)

Τσέλσι – Νόριτς 7-0

Έβερτον – Γουότφορντ 2-5

Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ 1-1

Λιντς – Γουλβς 1-1

Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 2-2

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Κυριακή (24/10)

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 1-0

Μπρέντφορντ – Λέστερ 1-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-5