Λίγες μέρες μετά τον “σάλο” στα δημοσιεύματα σχετικά με τους υποψηφίους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και την φερόμενη εύνοια του Τουρκικού Προξενείου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε δημόσια για «Τουρκική μειονότητα» της Θράκης.

Η ανάρτηση του Γραμματέα Ν.Ε ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Α Θεσσαλονίκης, Ευριβιαδη Ελευθεριάδη:

Με δηκτικό τρόπο σχολίασαν στελέχη της ΝΔ το απόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου χαρακτήρισε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «απίστευτο» το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίζει ως «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως ”Τουρκική”… αδιόρθωτος», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα η οποία σχολιάζετε εντόνως και από χρήστες του Διαδικτύου, σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και τους μειονοτικούς βουλευτές, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα».

Διαβάστε περισσότερα