Στο πένθος βυθίστηκε ξανά μέσα σε λίγα 24ωρα ο κόσμος της Premier League, καθώς τέσσερις μέρες μετά τον θάνατο του θρυλικού σερ Μπόμπι Τσάρλτον, το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος της Έβερτον Μπιλ Κένραϊτ.

«Ο σύλλογος έχασε έναν πρόεδρο, έναν ηγέτη, έναν φίλο και μια έμπνευση. Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων στην Έβερτον είναι με τη σύντροφό του Τζένι Σίγκορουβ, την κόρη του Λούσι Κένραιτ, τα εγγόνια και όλους όσοι τον γνώριζαν και τον αγάπησαν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Έβερτον. Ο Κένραϊτ διαγνώστηκε με καρκίνο το 2015 και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση όγκου από το ήπαρ του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Έβερτον:

«Στο πένθος έχει βυθιστεί η Έβερτον μετά τον θάνατο του προέδρου, Μπιλ Κένραϊτ, ο οποίος πέθανε ειρηνικά χθες το βράδυ σε ηλικία 78 ετών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο μακροβιότερος πρόεδρος της Έβερτον για περισσότερο από έναν αιώνα, ο Μπιλ Κένραϊτ οδήγησε τον σύλλογο σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου αλλαγής στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ένας δια βίου Εβερτόνιαν, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου 1989, και στη συνέχεια την Boxing Day 1999 η κοινοπραξία του “True Blue Holdings” απέκτησε τον σύλλογο. Αρχικά έγινε αντιπρόεδρος, και στη συνέχεια διαδέχθηκε τον στενό φίλο του Σερ Φίλιπ Κάρτερ ως Πρόεδρος το 2004.

Στις 19 σεζόν του ως Πρόεδρος, ο Σύλλογος τερμάτισε 12 φορές στις πρώτες οκτώ θέσεις της Premier League, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματισμού στην πρώτη τετράδα το 2005. Επιπλέον είχε μια πορεία μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2009 και ευρωπαϊκή πρόκριση σε 6 διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο σύλλογος έχασε έναν πρόεδρο, έναν ηγέτη, έναν φίλο και μια έμπνευση. Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων στην Έβερτον είναι με τη σύντροφό του Τζένι Σίγκροουβ, την κόρη του Λούσι Κένραϊτ, τα εγγόνια και όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγάπησαν».

Διαβάστε ακόμη: